Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Poziv za osobe sa nevidljivim hendikepom za upis u Školu veb novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

04. 10. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

Poziv za osobe sa nevidljivim hendikepom za upis u Školu veb novinarstva

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva mlade sa nevidljivim hendikepom da se upišu u Školu veb novinarstva, koja pruža priliku za sticanje veština i znanja iz oblasti novinarstva, medija i digitalnih alata. Za osam kandidata koji budu izabrani na konkursu kurs je besplatan!

Kome je Škola namenjena?

Program je namenjen mladima sa nevidljivim hendikepom koji žele da unaprede svoje digitalne veštine i rad na vebu  i povećaju svoju prisutnost u medijima. Poziv je otvoren za sve mlade osobe sa nevidljivim hendikepom starosti od 18 do 30 godina.

Nevidljivi hendikep odnosi se na poteškoće ili specifične potrebe koje nisu odmah očigledne, ali značajno utiču na svakodnevno funkcionisanje osobe. Osobe sa nevidljivim hendikepom suočavaju se sa različitim izazovima koje društvo postavlja, uključujući fizičke barijere, predrasude i nedostatak razumevanja, a koji zahtevaju dodatnu podršku, prilagođavanje okruženja i senzibilizaciju okoline.

Šta vam nudimo?

- Edukaciju o osnovama veb novinarstva

- Praktične radionice o kreiranju medijskog sadržaja

- Specijalizovanu podršku za prevazilaženje izazova s kojima se suočavaju osobe sa nevidljivim hendikepom (savladavanje javnog nastupa, upoznavanje s mogućnostima koji će Vas učiniti konkurentnijim na tržištu rada, razgovor sa uspešnim osobama koje su prošle obuku UNS-a, kao i  korišćenje društvenih mreža za aktivizam i zagovaranje)

- Mentorsku podršku tokom čitavog programa

- Priliku da objavite svoj rad na UNS-ovim sajtovima

- Podršku prilagođenu individualnim potrebama svakog kandidata

Kako se prijaviti?

Za prijavu, potrebno je dostaviti biografiju i kratku motivacionu izjavu, najviše do 2500 karaktera, u kojoj ćete opisati zašto ste zainteresovani za učešće u Školi veb novinarstva. Rok za prijavu je 1. novembar.

Koliko škola traje?

Časovi i vežbe (80) održavaju se vikendima od 23. novembra 2024. do 23. februara 2025. godine, u učionici Pres centra UNS-a u Knez Mihailovoj 6/3. Nastava se može pratiti i onlajn.

Prijave sa kratkim motivacionim pismom, pošaljite na mejl

vesna.masalovic@uns.rs.

Čekamo vas!

_____________________________________________________________________________

 

Rad Udruženja novinara Srbije (UNS) podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi