Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS predvodi regionalni projekat: Kako koristiti veštačku inteligenciju u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 10. 2024.

Autor: D.B. Izvor: UNS

UNS predvodi regionalni projekat: Kako koristiti veštačku inteligenciju u medijima

Udruženje novinara Srbije (UNS) će u narednih šest meseci raditi sa srednjoškolcima i mladim novinarima na temu "Kako koristiti veštačku inteligenciju u medijima".

Zajedno sa tri partnerske organizacije održaćemo radionice, proizvoditi multimedijalni sadržaj i istražiti koliko i u koje svrhe mladi angažovani u novinarstvu koriste veštačku inteligenciju.

Srednjoškolci u novinarskim sekcijama i mladi novinari biće u prilici da čuju iskustva urednika redakcija iz regiona na temu veštačke inteligencije i njene upotrebe u medijima, upoznaju se sa regulativnim okvirima, profesionalnim i etičkim standardima.

Zajedno sa partnerskim organizacijama sprovešćemo istraživanje o upotrebi veštačke inteligencije među više od 450 mladih u novinarstvu.

UNS vodi regionalni projekat, a aktivnosti će biti organzovane u Sarajevu, Tirani, Gračanici/Čaglavici i Beogradu.

Fond za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund) podržao je projekat sa 29 550 evra. Partneri UNS-u biće Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) iz Sarajeva,  Albanski centar za kvalitetno novinarstvo (ACQJ) iz Tirane i Medija centar Čaglavica.

 

Svečanost na kojoj su prisustvovali ovogodišnji dobitnici iz organizacija sa sedištem na Zapadnom Balkanu održana je u Tirani 18. septembra. UNS su predstavljale sekretarka Društva novinara Kosova i Metohije Jelena Marković i menadžerka Obrazovnog centra Dragana Bjelica.

Fond za Zapadni Balkan podržava Evropska unija, a oformila su ga vlade Albanije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Kosova*.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi