Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  I Stara Pazova za medijske projekte ove godine izdvojila deset puta manje novca nego lane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 07. 2024.

Autor: A. Momčilović Izvor: UNS

I Stara Pazova za medijske projekte ove godine izdvojila deset puta manje novca nego lane

Opština Stara Pazova raspisala je konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja za 2024. godinu i za ovu svrhu izdvojila ukupno 4 miliona dinara.

Ova opština je za medijske projekte prošle godine izdvojila ukupno 42 miliona dinara, što je deset i po puta viši iznos u odnosu na ovu godinu.

Stara Pazova je prošle godine raspisala dva konkursa za sufinansiranje medijskih projekata. Na prvom prošlogodišnjem konkursu izdvojeno je 32 miliona dinara, dok je na drugom iz budžeta opredeljeno 10 miliona dinara.

U Nacrtu Odluke o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova za 2024. godinu navodi se da je za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja izdvojeno 29 miliona dinara, tako što će 25 miliona biti dodeljeno za usluge po ugovoru, a 4 miliona dinara u vidu subvencija privatnim preduzećima.

Na sajtu ove opštine nije moguće otvoriti dokument usvojene odluke o rebalansu budžeta za 2024. godinu.

Ovakav trend drastičnog smanjivanja novca za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od čak 90 odsto, zabeležen je u Pančevu, Zrenjaninu, Vršcu i Somboru,  opštinama Ada, Apatin, Bajina Bašta, Bečej, Beočin, Čoka, Kosjerić, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Odžaci, Srbobran, Požega, Sremski Karlovci, Žitište, Žabalj, Kula i Pećinci, o čemu je UNS nedavno pisao.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi