Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sahranjen Žarko Rakočević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 06. 2024.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Sahranjen Žarko Rakočević

Kamerman Radio-televizije Srbije (RTS) Žarko Rakočević sahranjen je danas na groblju Orlovača u Beogradu.

„Svaki čovek ima lice kakvo zaslužuje. Žarko je lepotu svoga lica pretvorio u lepe televizijske i filmske slike za milione ljudi ove zemlje. Oni koji su sa njim radili od 1985. godine do danas, svedoče o ovom profesionalcu“, rekao je o njemu predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević.

Odrastanje u pravičnoj i čestitoj porodici u njemu je, naveo je Rakočević, razvilo finu, gospodstvenu prirodu koja je uvek znala za meru.

„Žarko je predstavnik one generacije prištinskih Srba, čije su dečaštvo, mladost i zrelost otežale društvene promene, gubitak i sticanje prava, demonstracije i naposletku bombe NATO pakta. Uprkos svemu, on je oko sebe i u sebi izgradio urbanost, uzdržanost i smirenje“, rekao je on.

Kolega Žarka Rakočevića, penzionisani snimatelj TV Priština i RTS-a Dimitrije Pužić rekao je da je Rakočević već na početku profesionalnog rada na Televiziji Priština 1985. godine pokazivao veliko interesovanje za rad.  Dolaskom u TV Beograd, kako je naveo, ubrzo je stekao poverenje kolega. Kamerom je, kaže Pužić, beležio velike sportske događaje poput Evrolige, Dejvis kupa, Lige šampiona u fudbalu, ali i dešavanja iz sfere politike, verske događaje i televizijske filmove.

Žarko Rakočević preminuo je prošle nedelje, u 59. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi