Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Niška radionica o autorskim pravima: Šta da rade novinari kada neko ugrozi njihovu originalnost, kreativnost i autorski pečat? (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

29. 12. 2023.

Autor: UNS/Dragan Žika Stojanović Izvor: UNS

Niška radionica o autorskim pravima: Šta da rade novinari kada neko ugrozi njihovu originalnost, kreativnost i autorski pečat? (VIDEO)

„Na Filmskim susretima novinarka Studentskog dnevnog lista (SDL) uradila je intervju sa jednim glumcem. On je rešio da taj intervju ustupi drugim medijima bez našeg znanja, pa se tekst, nepotpisan, našao na nekoliko portala u Srbiji“, rekla je glavna i odgovorna urednica SDL-a Anđela Jeremić na radionici o autorskim pravima koju je UNS organizovao na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Kako novinari mogu da reaguju u ovakvim situacijama i šta da rade ako je neko ugrozio njihovu originalnost kreativnost i jedinstven autorski pečat?

O ovome su na radionici govorili advokati Dušan Popović i Uroš Nedeljković, fotoreporter Goran Sivački i novinarke Dragana Kocić i Marija Vučić.

Novinar Dragan Žika Stojanović pripremio je prilog o ovoj radionici i važnosti zaštite autorskih prava.

 

Video: UNS/Dragan Žika Stojanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi