Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Uručenje godišnjih nagrada UNS-a danas u Pres centru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 12. 2023.

Izvor: UNS

Uručenje godišnjih nagrada UNS-a danas u Pres centru

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručiće danas, 21. decembra, na svoj 142. rođendan, novinarske nagrade za 2023. godinu. Nagrade će biti uručene u Pres centru UNS-a (Knez Mihailova 6/III, Beograd), sa početkom u 12 sati.

Ovom prilikom biće uručena UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinaru Ranku Pivljaninu.

Novinarka i publicistkinja Srebrenka Gluhić Ilić i višegodišnji urednik „Večernjih novosti“ Radisav Rade Brajović ovogodišnji su dobitnici Nagrade za životno delo UNS-a.

Nagrada za najbolji godišnji uređivački koncept „Dimitrije Davidović“ pripala je uredniku portala „OKO“ Nebojši Grujičiću, Specijalnu nagradu za doprinos istoriji štampe i novinarstva, teorijske radove o novinarstvu i publicistička dela "Žika M. Jovanović dobili su Radivoj S. Petrović i Slobodan M. Penezić, dok je Zlatna povelja UNS-a pripala Draganu Filipoviću.

Marija Janković, dopisnica TV Hepi iz Niša dobitnica je nagrade za novinarsko stvaralaštvo "Laza Kostić" u kategoriji „Vest i izveštaj“, dok je ova nagrada za reportažu pripala novinarki regionalne TV Pirot Ani Filipović Gogić. „Lazu Kostića“ za foto reportažu dobio je fotoreporter portala Mondo Uroš Arsić, a nagrada “Bogdan Tirnanić” za kolumnu pripala je Aleksandri Trajković Arsić, novinarki Radio-televizije Srbije (RTS).

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

20.12.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 15:46

čestitamo

Čestitamo kolegama!!!!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi