Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zaštiti svoja i poštuj tuđa autorska prava – UNS Vas poziva na radionicu o autorskim pravima u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 12. 2023.

Izvor: UNS

Zaštiti svoja i poštuj tuđa autorska prava – UNS Vas poziva na radionicu o autorskim pravima u medijima

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva studente, novinare, fotoreportere i medijske radnike na radionicu o autorskim pravima u medijima, koja će biti održana 26. decembra, od 12 do 13.30 sati, na Filozofskom fakultetu u Nišu, Ćirila i Metodija 2.

Kroz praktične primere biće razmatrano: kako Zakon o autorskom i srodnim pravima definiše autorsko delo; zašto sud ne tretira vest i izveštaj, a nekad ni intervju kao autorsko delo; šta autor mora da zna kada potpisuje autorski ugovor (koje odredbe treba da sadrži ugovor, šta su autorska dela nastala u radnom odnosu, kada i pod kojim uslovima prestaje autorsko pravo); pod kojim uslovima se tekst može objaviti i kada nije potrebna dozvola autora za objavljivanje; kada se može objaviti fotografija i koji su najbolji besplatni servisi za preuzimanje; kako autor može da zaštiti svoje delo; kako i kakav tužbeni zahtev uputiti sudu ako je prekršeno autorsko pravo…  

Na radionici će govoriti advokati specijalizovani za autorsko pravo Dušan Popović i Uroš Nedeljković, fotoreporter Goran Sivački, novinarka KRIK-a Marija Vučić i novinarka Dragana Kocić.

Radionicu će voditi vanredni profesor na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu Marija Vujović.

Za učešće na radionici potrebno je da se prijavite do 24. decembra na mejl vesna.masalovic@uns.rs.

Putne troškove pokriva UNS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi