Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Žujović: Nagrada Medijske mreže „Puta svile“ omogućila mi je da razmenim iskustva sa kolegama iz brojnih svetskih redakcija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 10. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Žujović: Nagrada Medijske mreže „Puta svile“ omogućila mi je da razmenim iskustva sa kolegama iz brojnih svetskih redakcija

Novinar Branko Žujović rekao je za sajt UNS-a da mu je priznanje Medijske mreže „Puta svile“ posebno značajno jer mu je omogućilo da na uručenju nagrade u Pekingu upozna kolege iz različitih krajeva sveta.

 

„Velika mi je čast što sam među prvim dobitnicima ove nagrade, tim pre što su o nagradama odlučivali brojni timovi sačinjeni od urednika i profesora univerziteta, okupljeni oko redakcije lista Ženmin žibao, koji su činili žiri i odabrali, verujem, najbolje tekstove među 4.485 prispelih radova. Za mene je ovo značajno priznanje, a još je možda važnije što sam ovde upoznao desetine kolega iz celog sveta“, rekao je Žujović.

Inače, novinaru Branku Žujoviću uručena je nagrada Medijske mreže inicijative „Put svile“ za komentar "Na redu je rast srpskog izvoza" koji je objavljen u nedeljniku „Pečat“.

Žujovićev komentar jedan je od pet tekstova koje je nagradila Medijska mreža „Puta svile“, a prvu nagradu dobio je Mubarak Mugabo iz Ugande. U konkurenciji za nagradu bilo je 4.485 tekstova iz 80 zemalja i regiona.

Žujoviću je pripala novčana nagrada u iznosu od 50.000 juana.

Inače, Medijsku mrežu čine predstavnici 38 medija iz 23 zemlje.

Osim nagrada za komentar, novinarima su uručene i nagrade za izveštavanje, fotografiju, video-prilog, borbu protiv kovida-19, kao i nagrada za poseban doprinos informisanju. Dodeljuje se od 2019. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi