Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ćirić na konferenciji „Pojas i put“: Saradnja sa međunarodnim organizacijama važna za jačanje solidarnosti i promociju srpskog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 10. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Ćirić na konferenciji „Pojas i put“: Saradnja sa međunarodnim organizacijama važna za jačanje solidarnosti i promociju srpskog novinarstva

Potpredsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Slobodan Ćirić rekao je na forumu „Pojas i put“ da su Deklaracija novinarskih organizacija i Inicijativa Pekinškog međunarodnog medijskog foruma dobra osnova za saradnju novinarskih organizacija, posebno kada je reč o zajedničkim obukama i seminarima koji su namenjeni mladim novinarima.

„Posebno podržavamo ideju o regionalnim i međunarodnim seminarima i razmenama koji bi predstavnicima novinarskih organizacija i mladim talentima pružili više mogućnosti za usavršavanje“, rekao je on.

S obzirom na to da je edukacija jedna od glavnih misija UNS-a, istakao je da se nada saradnji u sa međunarodnim organizacijama koje učestvuju u inicijativi koja bi podrazumevala organizovanje zajedničke škole veb novinarstva, škole fotografije, kao i realizaciju projekata o istoriji novinarstva u partnerskim zemljama.

Dodao je da je UNS otvoren za svaki vid saradnje koji bi doprineo ostvarivanju osnovnih ciljeva udruženja, a to su promocija srpskog novinarstva, zaštita slobodnog mišljenja i izražavanja, zaštita novinara i interesa profesije, jačanje novinarske solidarnosti i pomoć kolegama koje se suočavaju sa pretnjama, pritiscima i napadima.

Ćirić je kolegama predstavio delatnosti UNS-a kao jednog od najstarijih evropskih novinarskih udruženja, govoreći o aktuelnim projektima, sajtu, biltenu i Pres centru UNS-a.

Inače, na forumu „Pojas i put“ učestvovalo je skoro 70 predstavnika novinarskih organizacija iz 37 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Australije, Južne i centralne Amerike,

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi