Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Diplome sa UNS-ovih obuka stigle u Hrvatsku, a polaznici iz Rumunije i sa Malte došli u UNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 10. 2023.

Autor: D. B. Izvor: UNS

Diplome sa UNS-ovih obuka stigle u Hrvatsku, a polaznici iz Rumunije i sa Malte došli u UNS

Polaznicama prve obuke za multimedijalno novinarstvo koju je prošle godine organizovalo Udruženje novinara Srbije letos smo poslali diplome.

Koleginice iz Radio Borova Sandra Mijatović i novina „Izvor“ Maja Milanović nisu bile u prilici da dođu na svečano uručenje diploma, ali su im one uredno stigle poštom na kućnu adresu.

Sandra i Maja su novinarke koje rade više poslova u svojim redakcijama, uz pisanje, ažuriraju sajt, društvene mreže, fotografišu, rade tv priloge...

Sa diplomama o završenoj školi multimedijalnog novinarstva u rukama fotografisale su se u svojim redakcijama i poslale UNS-u.

Novinar „Naše reči“ iz Rumunije Predrag Despotović takođe nije mogao da dođe na svečanost, ali je po diplomu u UNS ipak stigao naknadno, kada je letos doputovao na odmor u Beograd.

Predrag je za završnu vežbu izabrao da piše o malo poznatoj temi, Srbinu Nestoru Kostiću iz Divića, mesta koje danas pripada Rumuniji, koji je krajem 18. veka maštao da preleti Dunav.

Novinar Aleksandar Miladinović, jedan od predavača u školi, bio je Predragova podrška u radu na ovu temu, a tekst je objavljen na sajtu BiBiSija na srpskom jeziku.

Prvu obuku multimedijalnog novinarstva UNS je organizovao zajedno sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i pohađalo ju je na daljinu šest polaznika.

I polaznici Novinarske škole UNS-a Anđeli Stanojević kada je došla u UNS uručili smo diplomu. Ona se redovno na predavanjima javljala sa Malte gde živi i radi.

Anđela je bila polaznica 48. generacije Novinarske škole. Prve koja je u punom kapacitetu počela da radi posle dve krizne korona godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi