Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Unija novinara Nigerije predsedava Novinarskom mrežom Pojas i put
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 08. 2023.

Autor: K.K.N. Izvor: UNS

Unija novinara Nigerije predsedava Novinarskom mrežom Pojas i put

Unija novinara Nigerije predsedavaće u 2023. godini Predsedništvom Novinarske mreže Pojas i put (Belt and Road News Network, BRNN), stoji u obaveštenju Sekretarijata ove mreže poslatom Udruženju novinara Srbije (UNS).

Novinarsku mrežu Pojas i put, prema podacima sa sajta, danas čini 213 novinarskih i medijskih organizacija iz 99 zemalja, a Udruženje novinara Srbije (UNS) je jedna od njih.

Prema Povelji ove Mreže, pozicija predsedavajućeg Predsedništva menja se svake godine, po azbučnom redu naziva zemalja.  

Prošle godine mrežom je predsedavala Unija novinara Kazahstana.

„Inicijativa 'Pojas i put' ove godine obeležiće 10 godina od njenog predstavljanja. Sekretarijat Novinarske mreže Pojas i put ovim povodom organizovaće niz aktivnosti, kao što su stručne obuke, putovanja, izložbe, forumi“, navodi se u pismu BRNN upućenom predsedniku UNS-a Živojinu Rakočeviću i generalnom sekretaru Ninu Brajoviću.

Novinarska mreža Pojas i put nastala je u okviru inicijative Pojas i put, globalne infrastrukturne i razvojne strategije Kine s ciljem povezivanja Azije, Afrike i Evrope, a čine je novinarske i medijske organizacije iz zemalja i regiona uključenih u ovu inicijativu.

Kako se navodi u Povelji Novinarske mreže Pojas i put, ona je posvećena kreiranju platforme za međusobnu pomoć, razmenu ideja i saradnju medijskih organizacija u cilju jačanja razumevanja, prijateljstva i zajedničkog prevazilaženja svakodnevnih izazova sa kojima se mediji susreću.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi