Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS: Pomozimo RTV Bačka Palanka da podigne novi antenski stub i ponovo emituje program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 07. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

UNS: Pomozimo RTV Bačka Palanka da podigne novi antenski stub i ponovo emituje program

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice, kolege, medije i građane koji su u mogućnosti da doniraju sredstva Radio-televiziji Bačka Palanka (RTV BAP), kojoj je u toku nevremena stradao antenski stub, zbog čega ova televizija ne emituje program.

Direktorka RTV BAP Dragana Došen kaže za sajt UNS-a da je antenski stub koji je pretrpeo štetu postavljen svega nedelju dana pre nevremena. Da bismo postavili novi, potrebno je, kako kaže, 300 hiljada dinara, koje RTV BAP u ovom trenutku nema.

Usled superćelijske oluje ovaj antenski stub je potpuno uništen, a zgrada u kojoj je redakcija RTV BAP ostala je bez krova. Iako je voda ušla u prostorije redakcije, značajnog oštećenja opreme nije bilo.

„Trenutno antenski stub leži preko potpuno oštećenog krova. Sve to košta 300 hiljada dinara, koje smo skoro dali, i mi tih sredstava nemamo“, rekla je Došen za sajt UNS-a.

S obzirom na to da je u pitanju zgrada Opštine Bačka Palanka, kojoj RTV BAP plaća zakup, novi krov bi, kaže Došen, trebalo da postavi Opština.

Novinari koji su radili na televiziji sada, kaže Došen, kreiraju sadržaj za portal RTV BAP i snimaju emisije za koje su dobili novac na konkursima za projektno sufinansiranje.

Broj žiro računa RTV BAP na koji dobrotvori mogu uplatiti novac je 200-2948050102939-81, sa napomenom „za antenski stub“. Telefon RTV BAP je 0607251691.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi