Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sutra sahrana Vladimira Lojanice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

31. 07. 2023.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Sutra sahrana Vladimira Lojanice

Novinar i dopisnik dnevnog lista „Blic“ iz Užica Vladimir Lojanica biće sahranjen sutra u 13 sati na Dovarju u Užicu, potvrđeno je UNS-u.

Vladimir Lojanica preminuo je iznenada juče u 47. godini. Novinar je od 2001. godine, a od 2004. godine dopisnik je „Blica“ iz Užica.

Lojanicin rad je više puta nagrađivan. Za tekst „Dorat Zvezdan branio štalu od komisije za rušenje” dobio je 2012. godine UNS-ovu godišnju nagradu za reportažu „Laza Kostić“

Lojanica je 2019. i 2022. godine bio laureat nagrade „Dr Marko Mladenović“ koju dodeljuje Medijski forum u Topoli za doprinos borbi protiv bele kuge.

Osvojio je i drugu nagradu na konkursu za reportažu „Vladimir Vlada Ćosić“ u Sremskoj Mitrovici, kao i na Internacionalnom festivalu reportaže i medija „Interfer Zlatna Nika“  2014. godine.  Na ovom festivalu dobio je i dve treće nagrade za novinsku reportažu i jednu treću nagradu za društveno odgovornu reportažu.

Svoje najbolje reportaže je prošle godine sabrao u knjigu „Gluv je dan bez ljudi“, a zbog niza humanitarnih akcija koje su pokrenute nakon objavljivanja ove zbirke, Opština Čajetina ga je nagradila za humanost i ljudskost u teškim vremenima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi