Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sud u Vranju osudio Dejana Nikolića na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i radnici OK radija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 06. 2023.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Sud u Vranju osudio Dejana Nikolića na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i radnici OK radija

Osnovni sud u Vranju danas je saopštio da je Dejan Nikolić Kantar osuđen na 18 meseci zatvora zbog pretnji vlasnici OK radija Oliveri Vladković i radnici ovog lokalnog medija Svetlani Ivanov.

Višestruki povratnik u činjenju krivičnih dela Dejan Nikolić pretnje zbog kojih je prvostepeno osuđen izrekao je u sudnici Osnovnog suda u Vranju. U momentu kada je izgovarao pretnje sudilo mu se zbog ugrožavanja bezbednosti istih osoba, Vladković i Ivanov, ali i uništavanja imovine OK radija. Nova presuda ga je tako danas zatekla dok još izdržava zatvorsku kaznu od 14 meseci za prethodne pretnje.

„Zadovoljan sam jer je sud uvažio tvrdnje i obrazloženja tužilaštva i nas na strani oštećenih. Tužilaštvo je predložilo kaznu od najmanje 18 meseci zatvora", rekao je za sajt UNS-a advokat OK radija Velibor Pejčić.

Pejčić očekuje da pisani otpravak presude dobije do kraja jula.

Vodeći se iskustvom iz prethodnog postupka, govori dalje Pejčić, očekivani rok za pravosnažno okončanje spora je nekoliko meseci po dobijanju presude, jer očekuje da će se osuđeni žaliti na ovakvu odluku suda.

„Prvo ročište je bilo u aprilu. Postupak je okončan u pristojnom roku. Sudija je pristao na iskaze svedoka date u istrazi, ne i da se oni ponovo saslušaju. Advokat je okrivljenom otkazao punomoćje na poslednjem ročištu. Ne čini to presudu manjkavom. Postupak je vođen u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku", kaže Pejčić.

On dodaje da još nije počelo suđenje u vezi sa pretnjama Dejana Nikolića zatvorskom čuvaru u Centralnom zatvoru u Beogradu.

„Skršiću i Vranje i Beograd“, „Onaj ko se plaši i treba da se plaši“ i „Neće se na ovome završiti. To se nekad u Jasenovcu radilo: tak, tak, tak", pretnje su zbog kojih je Nikolić ovog puta prvostepeno osuđen.

UNS je pre godinu dana prvi pisao da vlasnici OK radija Oliveri Vladković mesecima prete i da su uhapšene osobe koje su upale u prostor kafića „No koment“, isprskale ga farbom i uključile spikerfon na mobilnom telefonu da bi se sa njega čule pretnje.

Početkom juna prošle godine zazidani su prozori OK radija i uprkos odluci gradske građevinske inspekcije da se bespravni objekat sruši, to do danas nije učinjeno. Štaviše, kladionica koja se dovodi u vezu sa Dejanom Nikolićem, počela je da radi i do ulaza u nju, iako je bespravno podignut objekat, postavljen je crveni tepih.

Radnici OK radija i dalje gledaju kroz prozorska okna u cigle nelegalno podignute kladionice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi