Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izložba crteža novinara Bogdana Ibrajtera u Novom Sadu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 05. 2023.

Autor: UNS Izvor: UNS

Izložba crteža novinara Bogdana Ibrajtera u Novom Sadu

Izložba crteža novinara i slikara Bogdana Ibrajtera Taneta „Hroničar Vojvodine“ biće otvorena u utorak 23. maja u 19 časova u u galeriji Prometej u Novom Sadu.

Na otvaranju će govoriti novinarka Danica Radović, osnivač i urednik izdavačke kuće „Prometej“ Zoran Kolundžija i autor.

Bogdan Ibrajter Tane je novinar, slikar, reporter, publicista, književnik, karikaturista, hroničar Vojvodine ali i naših naravi. Dragoceni je i pažljivi posmatrač sveta koji ga okružuje i u kojem živi, navodi se u pozivnici za izložbu galerije Prometej

Počeo je da objavljuj reportaže u NIN-u 1968. godine. Za list „Politiku“ piše od 1970. godine. Reportaže je objavljivao u novosadskom „Dnevniku“, „Ilustrovanoj Politici“, „Nacionalnoj geografiji“, „Mokrinskim novinama“, „Kikindskoj komuni“, „Jatovoj reviji“…

Najveći deo radnog veka proveo je u listu „Politika“, u kojoj je objavio gotovo dve hiljade reportaža iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Sve reportaže je uglavnom sam ilustrovao. Nadahnuto je pisao i o naftašima, rudarima, drvosečama, železničarima, ali i o paorima, šloserima, salašima i salašarima, o konjokradicama, đacima – čitačima apostola u crkvama i o vojordancima o Bogojavljanju, tucačima uskršnjih jaja, guščarima mokrinske bele koride, vinogradarima i voćarima, lovcima, kao i o slikarima, fudbalerima, mađioničarima i onima „koji su stvarali svet čuda“… navodi se u pozivu za izložbu.

Izložbe Tanetovih slika priređene su u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Somboru, Korčuli, Kikindi, Mokrinu, Kovilju i Čortanovcima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi