Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS: Članska karta počasnog člana za Džulijana Asanža
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 04. 2023.

Autor: A. M. Izvor: UNS

UNS: Članska karta počasnog člana za Džulijana Asanža

Udruženje novinara Srbije (UNS) je podržalo inicijativu predsednika Italijanskog sindikata novinara (FNSI) Vitorija de Trapanija i Evropske federadije novinara (EFJ) i proglasilo novinara Džulijana Asanža za počasnog člana.

U Deklaraciji koju su danas u Rimu pročitali predstavnici FNSI-ja supruzi Džulijana Asanža, Steli Moris, pozivaju se evropske vlade da aktivno rade na tome da obezbede oslobađanje Asanža.

„Mi, dole potpisani evropski sindikati i udruženja novinara, pridružujemo se IFJ - u i pozivamo američku vladu da odustane od svih optužbi protiv Džulijana Asanža i dozvoli mu da se vrati kući svojoj ženi i deci", navodi se u Deklaraciji, koju potpisuje i UNS.

FNSI je Steli Asanž uručio člansku kartu Džulijana Asanža. Inače, ovaj sindikat je pokrenuo celokupnu inicijativu i prvi dodelio počasno članstvo Asanžu.

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

30.04.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 12:22

NEKA SE DIGNE NOVIRASKA EVROPA

Izvanredan potez UNS-a. Čestitke od njihovog višedecenijskog člana. Pčekivao sam da će se UNS oglasiti i povodom "naredbi" Ministartva spoljnih poslopva Ukrajine srpskim medijima kako da pišu.

Odgovori
pet

28.04.

2023.

anonymous [neregistrovani] u 19:49

Sloboda za Asanža!

Drago mi je što je UNS, čiji sam član bila 35 godina, podržalo inicijativu da se Asanž proglasi počasnim članom EFJ. Posebno se nadam i želim da apel evropskim vladama urodi plodom i da se zauzmu za oslobođenje ovog hrabrog čoveka. Sloboda za Džulijana Asanža!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi