Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula Ljiljana Kecojević
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 04. 2023.

Autor: S.Ć. Izvor: UNS

In memoriam

Preminula Ljiljana Kecojević

Ljiljana Ljilja Kecojević, dugogodišnji novinar Radio Valjeva, jedan od najuglednijih poslenika „sedme sile” u valjevskom kraju i član Udruženja novinara Srbije (UNS) preminula je 21. aprila u svom gradu, posle kraće bolesti.

Rođena je 1947. godine u Novom Sadu, Valjevsku gimnaziju završila je 1966, a Fakultet političkih nauka u Beogradu, Odsek za novinarstvo, 1970. godine. Od marta 1971. godine sve do penzionisanja bila je novinar Radio Valjeva, u vreme kada je taj medij imao veliku redakciju i izuzetnu slušanost u valjevskom kraju, a putem združenih radio stanica Srbije i u celoj zemlji. Bila je urednik političke i kulturne rubrike, niz godina i zamenik urednika programa i direktorka Radio Valjeva, izvesno vreme i vršilac tih dužnosti. Bila je stalni saradnik Kalendara „Kolubara” i član redakcije Revije „Kolubara”. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za uspešan novinarski rad, godine 2005. dodeljena joj je godišnja Nagrada opštine Valjevo.

Bila je izuzetno posvećena novinarskim poslu, njeni prilozi i emisije bili su vrlo slušani, uživala je veliki ugled i svoje višedecenijsko iskustvo nesebično prenosila mlađim kolegama. Važila je za velikog borca za lepo i kulturno Valjevo, izuzetno je cenila umetnost. Veoma je volela svoj grad i nije pristajala da menja mesto boravka, iako je iz Radio Beograda imala ponudu da pređe u tu medijsku kuću.

Ljiljana Kecojević sahranjena je na Novom groblju u Valjevu u krugu uže porodice.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi