Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Još devet gradova i opština raspisalo medijske konkurse
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 02. 2023.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Još devet gradova i opština raspisalo medijske konkurse

Konkurse su raspisali Subotica, Zrenjanin, Loznica, Zaječar, Mali Iđoš, Trstenik, Bač, Vladičin Han i Krupanj. Za sufinansiranje medija od 3.3 do 44 miliona. U konkursu u Malom Iđošu nedostaje najmanji i najveći iznos

Opština Mali Iđoš u Konkursu za sufinansiranje medijskih projekata objavljenom na sajtu opštine nije navela najmanji i najveći iznos sredstava koja se odobravaju po projektu. Ovo je suprotno Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Mali Iđoš za sufinansiranje medijskih sadržaja izdvojio je 3.3 milona dinara. Rok za podnošenje projekata je 1. mart do 12 časova.

Grad Subotica za sufinansiranje medijskih projekata u ovoj godini izdvojio je 44.110.000 dinara. Najmanji iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je 100 hiljada, a najveći pet miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 25. februar.

Više nego duplo manje novca biće podeljeno ove godine za sufinansiranje medija u Zrenjaninu - 20 miliona dinara. Najniži iznos za koji se može konkurisati je 50 hiljada dinara, a najviši 3.5 miliona. Rok za podnošenje prijava je 25. februar.

Grad Loznica opredelio je 17 miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2023. godini. Najniži iznos po projektu je 20 hiljada, a naviši, polovina ukupnih sredstava - 8.5 miliona.

Grad Zaječar je u 2023. godini za medijske projekte izdvojio osam milona dinara. Najniži iznos za koji mediji mogu konkurisati je 100 hiljada, a najviši 1.5 miliona dinara. Konkurs je otvoren do 1. marta.

Opština Trstenik izvojila je ove godine više sredstava za sufinansiranje medijskih sadržaja nege neki gradovi. U Trsteniku je za medije opredeljeno 14 milona dinara. Najniži iznos po jednom projektu je 50 hiljada, a najviši čak 10 miliona. Konkurs je otvoren do 3. marta.

U Opštini Bač za sufinansiranje medijskih projekata izdvojeno je 5.197.500 dinara. Mediji po jednom projektu mogu konkurisati za najmanje 100 hiljada, a najviše za 1.5 miliona dinara. Rok za podnošenje prijava je 1. mart.   

U Vladičinom Hanu za sufinansiranje medijskih projekata obezbeđeno je 4.5 miliona dinara. Najniži iznos po projektu je 50 hiljada, a najviši milion dinara. Mediji mogu konkurisati do 24. februara.

Iz budžeta opštine Krupanj za sufinanasiranje medijskih projekata izdvojeno je četiri milona dinara. Najviši iznos za koji se može konkurisati po jednom projektu je polovina ukupnih sredstava - dva miliona, a najniži 10 hiljada dinara. Rok za podnošenje projekata je 24. februar.

Dodatne informacije za prijavu na konkurse koje su raspisali gradovi i opštine kao i način prijave nalaze se na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS) u rubrici „Konkursi“, sa naznakom, Medijski konkursi, kao i na zvaničnim sajtovima gradova i opština. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi