Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Izložba fotografija „Objektivno“ u Muzeju Vojvodine do 10. januara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 12. 2022.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Izložba fotografija „Objektivno“ u Muzeju Vojvodine do 10. januara

Tradicionalno prednovogodišnje okupljanje fotoreportera i fotografa u Novom Sadu organizovala je Foto asocijacija Vojvodine i po deseti put prikazala publici odabrane fotografije kroz izložbu „Objektivno“. Svečano otvaranje izložbe održano je 23. decembra, a do 10. januara 2023. godine a retrospektiva najboljih fotografija može se pogledati u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37, u Novom Sadu.

 

 

Za izložbu „Objektivno“ ovo je jubilarna, deseta godina, a izložene fotografije su probrane od svih do sada viđenih i birali su ih Martin Candir i Darko Dozet. Najbolje od najboljih!

 

Video: D. Bjelica/UNS

Prisutnima su se obratili direktor Muzeja Vojvodine Tijana Stanković Pešterac, muzejski savetnik Darijuš Sami i selektor izložbe Martin Candir, organizatori Darko Dozet i Slobodan Šušnjević.

Izložbu je otvorila načelnica Uprave za kulturu grada Novog Sada Zorica Šijak.

Na svečanom otvaranju kolegama fotografima, fotoreporterima i gostima obratio se i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović. On je čestitao jubilej i predstojeće praznike.

 

Brajović je videvši izložene fotografije podsetio da je Jovan Vajdl, poznati novosadski fotograf, jedan od UNS-ovih dobitnika nagrade za životno delo.

„Žao mi je što takvo priznanje nije dočekao Jaroslav Pap, a zaista mu pripada. Ali će UNS misliti i brinuti kako da sačuva njegovo ime, kao što ga čuva njegova fotografija. Zahvaljujem se kolegama koji su svih ovih godina pravili dobre fotografije, organizatorima koji su to sačuvali, Muzeju Vojvodine koji je dobar domaćin i kolegi Candiru koji je uspeo da napravi ovu izuzetnu selekciju“, rekao je Brajović.

Video: D. Bjelica/ UNS

 

Više od sto autora izlagalo je svoje radove u proteklih devet godina na izložbama „Objektivno“.

Domaćini su organizovali živu svirku, a poslužena je i velika rođendanska torta koju je Foto asocijaciji Vojvodine poklonio Ketering Raljić iz Novog Sada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi