Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šef deska Radio Goraždevca Milić Petrović: Čovek koji nam je pretio pokušavao je da nas spreči da damo izjavu policiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 08. 2022.

Autor: A. N. Izvor: UNS

Šef deska Radio Goraždevca Milić Petrović: Čovek koji nam je pretio pokušavao je da nas spreči da damo izjavu policiji

Šef deska Radio Goraždevca Milić Petrović rekao je za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS) da je Javno tužilaštvo u Peći pokrenulo istragu označenu kao "zastrašivanje novinara" nakon što su novinari ovog radija prekjuče prijavili pretnje koje im je uputio sin radnice policije iz Goraždevca. Petrović je dodao da je osoba koja im je pretila pokušala da ih spreči da slučaj prijave policiji.

 

"Dok smo davali izjavu policijskoj stanici, on je došao, rekao da ga je neko zvao i dao svoj telefon policajcima kako bi se javili. Smatram da je ovo bio vid pretnje policajcima i način da nas spreči da prijavimo slučaj", istakao je Petrović.

Šef deska Radio Goraždevca kaže da im je sin službenice policije pretio zbog teksta pod naslovom "Multietnička peticija” za loše ponašanje albanskog policajca u Goraždevcu ili suspenziju komandira, ko na koga vrši uticaj?" , i to zbog dela u kome se ističe da je "sin službenice policije nosio peticiju ljudima u selu da je potpišu".  Redakcija Radio Goraždevca je, kako je istakao Petrović, ovu informaciju dobila od izvora koji je potpisao peticiju.

"Došao je ispred redakcije i kada sam izašao rekao je da će nam ako ne uklonimo tekst u roku od sat vremena svima polomiti zube. Ja sam ga upitao zbog čega tako reaguje kada u tekstu nigde nije pomenuto njegovo ime i prezime", ispričao je Petrović.

UNS je osudio verbalne pretnje novinaru i zatražio efikasnu istragu ovog incidenta.

"Mnogo nam znači podrška svih novinarskih udruženja i organizacija, bilo međunarodnih ili naših. Ne želimo da imamo ovakve probleme ni sa lokalnim stanovništvom ni sa nekim ko nije odavde", rekao je šef deska Radio Goraždevca.

Nije prvi put da im se dešavaju ovakve situacije, kaže Petrović. Redakcija se u prethodnom periodu tokom i nakon izveštavanja neretko suočavala sa verbalnim napadima i pretnjama, dodao je on.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi