Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Žarko Rakić predsednik, Vladimir Palikuća zamenik predsednika Programskog saveta RTS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

27. 07. 2022.

Autor: S.D. Izvor: UNS

Žarko Rakić predsednik, Vladimir Palikuća zamenik predsednika Programskog saveta RTS-a

Na prvoj sednici Programskog saveta RTS-a održanoj 1. jula u Novom Sadu za predsednika je izabran Žarko Rakić doskorašnji v.d. glavnog urednika Politike, a za njegovog zamenika novinar RTS-a Vladimir Palikuća, potvrdio je za UNS Rakić

O planovima novoizabranog Programskog saveta RTS-a raspravljaće se na sledećoj sednici, koja je planirana za septembar.

Članovi programskog saveta izabrani u junu ove godine su direktorka niške TV Zona plus Slađana Ostojić, reditelj Srđan Arsenijević, kulturolog prof. dr Dragan Nikodijević, prof. dr Ivana Milovanović, novinarka i arheolog Gordana Raković Rudović, novinari Jakša Šćekić, Vesna Bjelić i Zoran Ostojić, operski pevač Oliver Njego, kompozitor Miroljub Ranđelović Rasinski, Ivan M. Petrović, Marija Nikšić i Jelena Vlku.

Programski savet stara se o interesu slušalaca i gledalaca u pogledu programskog sadržaja, razmatra ostvarivanje programske koncepcije i kvaliteta programskog sadržaja javnog medijskog servisa, prati sprovođenje programskih načela i obaveza utvrđenih zakonom i u vezi sa tim obaveštava, daje preporuke i predloge generalnom direktoru i Upravnom odboru RTS. Najmanje jednom godišnje organizuje javnu raspravu o programskom sadržaju javnog medijskog servisa.

Programski savet ima 15 članova koje bira Upravni odbor RTS iz reda stručnjaka u oblasti medija i medijskih poslenika, naučnika, stvaralaca u oblasti kulture i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije, a na predlog Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije.

Članovi Programskog saveta ne mogu biti nosioci javnih i političkih funkcija.

Mandat članova ovog tela je četiri godine i oni ne mogu biti ponovo izabrani.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi