Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Počeo upis u Novinarsku školu UNS-a, informišite se i obezbedite mesto na vreme
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 06. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

Počeo upis u Novinarsku školu UNS-a, informišite se i obezbedite mesto na vreme

Već sada je moguće da se informišete o radu Novinarske škole Udruženja novinara Srbije i obezbedite svoje mesto ranim upisom u novu grupu za koju počinje nastava na jesen.

 

Škola je otvorena za sve koji vole novinarstvo i želeli bi da steknu prva znanja i veštine iz ove oblasti, ali i one koji su počeli da rade u medijima ali nisu imali priliku da prođu obuku. Zainteresovani se mogu prijaviti i informisati o načinu rada, predavanjima, predavačima, praksi i završnom ispitu.

Tromesečna nastava u Novinarskoj školi odvija se u prostorijama Udruženja novinara Srbije. Polaznici mogu da izaberu da nastavu pohađaju onlajn. Nastava u Novinarskoj školi UNS-a održava se vikendima. Predavanja se sastoje od teorijskih časova i vežbi. To znači da se polaznici Škole upoznaju sa radom novinara u realnim situacijama, kao izveštači sa događaja.

 

Polaznike obučavamo da vest, izveštaj, intervju, komentar, reportažu, zatim naslove i najave oblikuju u skladu sa osobenostima agencijskog, štampanog, radio, televizijskog i veb novinarstva. Učimo ih pravilima dobrog javnog nastupa. Upoznajemo ih sa pravilima radijske i televizijske montaže. Polaznici Škole u prilici su da istražuju, dolaze do podataka i proveravaju istinitost već objavljenih vesti. Upoznajemo ih sa odredbama kodeksa i medijskih zakona, važnim za profesionalno postupanje u novinarstvu.

Oni koji nisu zaposleni kao novinari imaju i jednomesečnu praksu. U redakciji medija koji izaberu sa koordinatorom Škole, proveravaju stečena teorijska i praktična znanja. Nakon završnog ispita dobijaju diplomu da su završili Novinarsku školu UNS-a.

 

Predavači su profesori sa Fakulteta političkih nauka, renomirani novinari i urednici u različitim medijima, kao i profesionalci iz UNS-a.

Cena Škole je 43.000 dinara. Možete se prijaviti na imejl: novinar@uns.rs i na telefon: 011 32 36 337.

Udruženje novinara Srbije od 1997. godine organizuje Novinarsku školu, po uzoru na onu koja je do tada funkcionisala pri Jugoslovenskom institutu za novinarstvo u Beogradu. Novinarsku školu UNS-a završilo je više od 700 polaznika, od kojih je znatan broj radio ili radi u novinskim agencijama, štampi, radio i TV stanicama, veb redakcijama, produkcijama i specijalizovanim publikacijama. Škola sada upisuje 48. generaciju polaznika.
 

 



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi