Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Otvoreno predavanje Aljoše Milenkovića u Novinarskoj školi UNS-a: Izveštavanje iz ratnih i kriznih područja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 04. 2022.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Otvoreno predavanje Aljoše Milenkovića u Novinarskoj školi UNS-a: Izveštavanje iz ratnih i kriznih područja

U okviru predavanja o izveštaju u Novinarskoj školi UNS-a u nedelju, 17. aprila, od 10 do 12.30 sati gost na temu izveštavanja iz ratnih i kriznih područja biće Aljoša Milenković, dopisnik iz istočne Evrope Kineske globalne televizijske mreže (CGTN) koja emituje program na engleskom jeziku

Novinarska škola UNS-a otvoriće ovo predavanje za one koji žele da ga prate onlajn. Potrebno je da prijave za praćenje predavanja pošaljete do subote u 12 sati na imejl novinar@uns.rs. Molimo vas da navedete ime i prezime, kontakt telefon, naziv redakcije za koju radite/sa kojom sarađujete, odnosno, ukoliko niste novinar, potrebno je da navedite svoju profesiju. 

U okviru predavanja „Izveštavanje iz ratnih i kriznih područja“ biće reči o novinarskoj pripremi za izveštavanje iz ratom zahvaćenih područja, poštovanju profesionalnih standarda i ograničenjima u medijskom izveštavanju, novinarskim izvorima, očekivanjima medijskih kuća i javnosti, zabludama i istinama s kojima se na terenu suočava novinar. Takođe, biće reči o profesionalnoj solidarnosti, razmeni informacija, terminima koje novinar koristi, a tokom predavanja biće emitovani i video primeri Milenkovićevih izveštaja koje je sačinio u Ukrajini.

Aljoša Milenković dopisnik je CGTN iz istočne Evrope od 2016. godine. Kao reporter/producent od 2006. godine do prelaska na CGTN radio je Za Al Džaziru, program na engleskom jeziku. Novinar na BK televiziji bio je od 2000. do 2006. godine, a na RTS-u posao prezentera obavljao je od 1994. do 1999. godine. 

Aljoša Milenković je završio Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu. Govori engleski i ruski jezik.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi