Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Počinje 47. generacija Novinarske škole Udruženja novinara Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

08. 04. 2022.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Počinje 47. generacija Novinarske škole Udruženja novinara Srbije

Nastava za 47. generaciju Novinarske škole Udruženja novinara Srbije počinje sutra, 9. aprila, a obuku koja traje tri meseca, vikendima, ovog puta pohađaće i sedmoro mladih saradnika lokalnih i regionalnih medija i produkcija, koji su na početku novinarske karijere.

Ovog vikenda polaznici će imati devet časova, u okviru kojih su i vežbe, na temu novinarskih žanrova, vesti i medijske fotografije.
Novinarska škola UNS-a, koja je prevashodno namenjena studentima, a otvorena je i za sve one koji su zainteresovani da steknu novinarska znanja i veštine, postoji već 25 godina. Koncipirana je tako da u njoj polaznici uče osnove novinarstva u štampi, novinskim agencijama, radiju, televiziji i onlajn medijima.
Polaznici u Novinarskoj školi UNS-a vežbaju pisanje vesti, izveštaja, naslova, reportaža, rade u timu na radijskim prilozima, intervjuima, prolaze kroz osnove izrade TV priloga… 

Kroz razgovor o konkretnim primerima iz naše i inostrane medijske prakse polaznici Novinarske škole UNS-a upoznaju se sa Kodeksom novinara Srbije i pravilima profesionalne etike u drugim zemljama. 
Za polaznike koji fizički, u prostorijama UNS-a, pohađaju nastavu škola traje četiri meseca u okviru kojih je predviđena i četvoronedeljna praksa u redakciji. 
Onlajn praćenje časova Novinarska škola UNS-a je uvela 2016. godine i tu praksu nastavlja i sa novoupisanom grupom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi