Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pred polaznicima Škole multimedijalnog novinarstva UNS-a treći radni vikend
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

18. 03. 2022.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Pred polaznicima Škole multimedijalnog novinarstva UNS-a treći radni vikend

Nastava koju organizuje Udruženje novinara Srbije (UNS) u Školi multimedijalnog novinarstva ovog vikenda biće posvećena medijskoj fotografiji i video sadržajima.

Polaznici će raditi sa multimedijalnim novinarom Nemanjom Čabrićem, saradnikom kineske agencije Sinhua, koji će, između ostalog, govoriti o svojim zaduženjima kada je u pitanju izveštavanje sa terena, a zatim sa polaznicima razgovarati i vežbati na temu medijskih fotografija i video sadržaja.

Polaznici škole, njih osam, nastavu prate onlajn.

Prvog vikenda predavač je bio docent na Fakultetu političkih nauka Marko Nedeljković. Tema predavanja bila je pisanje i kreiranje sadržaja za onlajn medije. Sa Nedeljkovićem, koji je dugo godina vodio i razvijao UNS-ovu Školu veb novinarstva, polaznici su imali vežbu - kreiranje multimedijalne priče koja zadovoljava sve ključne standarde onlajn izveštavanja.

Proteklog vikenda novinar redakcije BiBiSi na srpskom jeziku Aleksandar Miladinović predavao je u Školi na temu „Novinar u multimedijalnoj priči“.

Miladinović je govorio o radu na jednoj multimedijalnoj priči, od ideje do realizacije, odabiru sagovornika i sa polaznicima se dogovorio o temama koje će razvijati tokom trajanja škole.

Na posletku, predviđeno je da polaznici objave svoje multimedijalne priče u medijima u kojima rade. 

Škola multimedijalnog novinarstva krenula je s radom u martu, a ideja kojom se Obrazovni centar UNS-a vodio bila je da omogući polaznicima sticanje znanja i veština iz multimedije prožimanjem delova programa iz UNS-ovih specijalizovanih škola veb i video novinarstva. 

Po završetku rada sa ovom grupom, u maju, UNS će upisivati novu grupu polaznika Škole multimedijalnog novinarstva. O školi se zainteresovani mogu informisati na novinar@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi