Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Juče sahranjen novinar Slavko Jovanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 01. 2022.

Autor: UNS/RTS/RTV /Kamenko Milenković/

Juče sahranjen novinar Slavko Jovanović

Slavko Jovanović, novinar i urednik u Zabavno-humorističkoj redakciji Prvog programa Radio Beograda u penziji, preminuo je iznanada u nedelju, u 73. godini, a sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu.

Tokom radnog veka dugog 45 godina, Slavko Jovanović je trajni novinarski pečat ostavio u emisijama Turoperator, Turističko kolo, Zabava-muzika-turizam, Veče uz radio, Karavan, i u Noćnom programu.

Učestvovao je na brojnim javnim snimanjima Radio Beograda i prvi u svetu, u emisiji Vikend magazin realizovao direktna radijska uključenja sa padobrancima u skoku i iz podmornice u pokretu.

U Udruženju Turističkih Agencija Srbije  u Beogradu juče je održana komemoracija kojoj su prisustvovali članovi najuže porodice, saradnici, i dugogodišnji prijatelji, turistički poslenici.

Od 1977. čitavih 37 godina je kao novinar pratio turizam. Svoje emisije je pripremao sa takvim uspehom i šarmom da je bio omiljen gde god da se pojavi. Slavko Jovanović je u trenutku smrti bio aktuelni predsednik Srpskog ogranka Svetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu /FIJET/

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi