Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Predsednik i Uprava zahvaljuju se na čestitkama povodom 140 godina postojanja UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 12. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

Predsednik i Uprava zahvaljuju se na čestitkama povodom 140 godina postojanja UNS-a

Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević zajedno sa Upravom zahvaljuje se članovima, pojedincima, koleginicama i kolegama iz redakcija u Beogradu i Srbiji, medijskim organizacijama i institucijama, na čestitkama povodom 140 godina postojanja UNS-a.

UNS je 21. decembra obeležio 140 godina postojanja uručenjem godišnjih novinarskih nagrada.  

Povodom našeg jubileja izašla je i prigodna poštanska marka koju je izdala Pošta Srbije.

„Ponosni smo na članstvo u Udruženju novinara Srbije i očekujemo da, kao i do sada, branite i zastupate ugled profesije i njene etičke standarde i štitite interese članova Udruženja novinara Srbije“, piše u čestitki koju je UNS dobio iz novinarske porodice Jovičić iz Vlaške kod Mladenovca.

U čestitki Radio-televizije Kruševac piše da je UNS kao najstarije i najbrojnije esnafsko udruženje uvek bio aktivan kada su u pitanju novinarski standardi, prava i slobode i u lokalnim medijima.

„Želimo vam da i dalje budete aktivni na polju očuvanja standarda profesionalnog novinarstva i promovisanju prava javnosti na objektivno i pravovremeno informisanje, kao i na zaštiti prava i sloboda novinara i drugih radnika u medijima”, naveo je direktor RTK Đorđe Kovačević.

Čestitku velikog jubileja i za kontinuitet u radu UNS je dobio od koleginica i kolega iz Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Novinar agencije Fonet, Bojan Bednar, na 140. rođendan UNS-a na društvenoj mreži Fejsbuk poželeo je svim koleginicama i kolegama „što manje (auto)cenzure i napada, diskvalifikacija i omalovažavanja".

"Novinarke i novinari pišite bez straha, urednice i urednici uređujte bez milosti", napisao je.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

23.12.

2021.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 10:15

Честитка

Срдачне честитке Удружењу новинара Србије поводом великог јубилеја. Захваљујућу подршци УНС-a и тадашње председнице Љиљане Зоркић, од свих посткомунистичких земаља, у Србији је први формиран струковни синдикат после Другог светског рата (1987, званично регистрован 1990. као Синдикат новинара Србије). Први председник Синдиката новинара Србије био је Милоје Петровић.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi