Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Savet REM odbacio prijavu Judite Popović zbog prikazivanja fotografija žrtava Belivukove grupe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

17. 03. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

Savet REM odbacio prijavu Judite Popović zbog prikazivanja fotografija žrtava Belivukove grupe

Savet Regulatornog tela za elektronske medije odlučio je da nema mesta za pokretanje postupka protiv televizija koje su prenosile konferenciju za novinare predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina na kojoj su emitovane fotografije žrtava za koje je osumničena grupa Veljka Belivuka, saznaje UNS

Članica Saveta REM-a Judita Popović podnela je REM-u prijave zbog emitovanja fotografije dve žrtve Belivukove grupe na konferenciji za štampu 6. marta, ali je ta prijava na jučerašnjoj sednici odbijena većinom glasova članova Saveta. 

Od prisutnih šest članova, pet je glasalo da ne treba pokretati postupak, jer je postojao javni interes da se prikažu fotografije uznemirujuće sadržine.  

Većina članova Saveta ocenilo je da su televizije, koje su prenosile konferenciju za štampu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina, postupile profesionalno jer je konferencija emitovana u kasnijim satima, postojala je oznaka da sadržaj nije namenjen osobama mlađim od 18 godina, kao i da su roditelji imali vremena da udalje decu od ekrana.

Predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal rekli su ranije CINS-u da je „cilj objavljivanja fotografija na konferenciji za medije utvrđivanje identiteta“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi