Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ivan Ivanović - Vesić je lažov
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 10. 2020.

Izvor: UNS

Ivan Ivanović - Vesić je lažov

Upitan da komentariše odgovore koje je Goran Vesić poslao UNS-u Ivan Ivanović najpre je negodovao zbog toga što je UNS uopšte postavio pitanja Vesiću o poreklu dokumenata i ličnih podataka koje o Ivanoviću iznosi. „Vi kažete da ste ga zvali i pitali ga da li je bio na letovanju, a on je rekao da nije“, pitao je. Na odgovor da ga je UNS pitao o poštovanju privatnosti Ivanovića, da je reč o udruženju novinara koje se ne bavi drugim vrstama istraživanja sem onih koja se odnose na medije, Ivanović je kazao: „Onda smo sve rešili“.

Potom je dao odgovore na pitanja, pa zamolio da ih autorizuje. Ubrzo, međutim, porukom je javio da se predomislio i da želi da promeni odgovore, a onda ih u potpunosti povukao. Ivanović je, na kraju, pozvao novinarku i zamolio da se svi njegovi odgovori izbace i da umesto njih ostane samo jedno pitanje: „Da li je Goran Vesić bio na letovanju u tom hotelu, jer ga smatram lažovom?“  

Profesionalizma i istine radi, a nakon što je Ivanović na Tviteru izneo niz lažnih optužbi na račun novinarke sajta udruženja, UNS je prinuđen da njegove odgovore ipak objavi u celosti.  

Novinarku, kojoj sada veće uveliko prete i vređaju na Ivanovićevom nalogu, pitao je šta je rekla predsedniku UNS-a na njegovu izjavu, ocenio ju je kao osobu koja „nema dovoljno kapaciteta da razgovara s njim“ i na druge načine omalovažavao u razgovoru koji je s njom vodio, kako je rekao, iz teretane i u kome je, između ostalog tvrdio da se „izjava bez autorizacije, po Kodeksu novinara Srbije, ne sme pustiti“. U prvom poglavlju novinarskog kodeksa, inače, stoji da „novinari nisu obavezni da intervjuisanoj osobi omoguće autorizaciju teksta“ i da „ukoliko se, u dogovoru s urednicima, ipak odobri autorizacija, intervjuisana osoba nema pravo da menja novinarska pitanja, smisao i kontekst svojih odgovora“. 

U nastavku su komentari Ivana Ivanovića na Vesićeve odgovore, sledom kojim su pitanja i odgovori objavljeni u prethodnom tekstu.   

1. Podaci koje je Goran Vesić izneo u javnosti odnosili su se na mene kao fizičko lice. On je izjavio citiram „Ivan Ivanović ne plaća parking“. Podaci o tome da li ja kao fizičko lice plaćam ili ne plaćam parking nisu dostupni nikome osim parking servisu. Podaci o mojoj firmi su naravno dostupni, ali Goran Vesić nije rekao da firma Ivana Ivanovića ne plaća parking već da Ivan Ivanović, fizičko lice, ne plaća parking. Te podatke mogao je da ima samo ukoliko su mu ih dostavili iz parking servisa ili ukoliko je svesno u javnim nastupima lagao i podatke o firmi iskoristio kao priču o fizičkom licu. 

2. Goran Vesić je ozbiljan lažov, to su priče za malu decu. On nije objavio nikakav ugovor jer da jeste, verovatno bi objavio stranu na kojoj smo taj ugovor potpisali TV Prva i ja. Dokumenti koje je objavio predstavljaju predlog ugovora koji je TV Prva uputila meni i mojoj firmi koji ja nikada nisam potpisao, što se lako može utvrditi uvidom u te papire koje Goran Vesić ima. Ne znam zašto laže toliko i ne znam zašto je toliko zloupotrebio i svoj položaj i uticaj unutar stranke i pritisak na medije i sve živo. Pitanje je vrlo prosto - ja sam ga samo pitao da li je bio na letovanju u tom hotelu ili nije. Mi još uvek nemamo odgovor, niti ga je neko to pitao od drugih ljudi. Nijedan papir koji je on pokazao ili prikazao u medijima apsolutno ne postoji. Taj ugovor ne postoji, pa samim tim niko nije mogao ni da mu ga dostavi, jer nikada nije potpisan između mene i TV Prva. 

3. Goran Vesić je rekao da sam bio vlasnik lokala, nije rekao da sam bio suvlasnik. On je rekao da sam bio vlasnik lokala i da je izgoreo pod čudnim okolnostima. Kada je lokal počeo da gori, bio sam u njemu i davao sam intervju za „Blic“ u tom trenutku, kada je požar počeo. Bio sam suvlasnik deset odsto Central parka, dakle 90 odsto je bilo u vlasništvu drugih partnera. Koliko znam policija je radila istragu o svemu tome i donela neki zaključak.

Komentari (3)

ostavi komentar
pet

16.10.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 17:19

Re:

Ivanović nije novinar...Tačka!

Odgovori
sre

07.10.

2020.

Вукица anonymous [neregistrovani] u 20:11

Аман!

Просто је невероватно да Ивановић може још некога у Србији (и околини) да изненади својим понашањем! (Пљување по другима се лако научи, али је одука тешка. Код дотичног "господина" је то једноставно-немогућа мисија!)

Odgovori
sre

07.10.

2020.

Zale [neregistrovani] u 20:03

?

Ako vas je zamolio, kako ste napisali, da ne puštate odgovore, zašto ste ih pustili?
A, da - osveta. Novinarka je uvređena zbog načina razogovora, pa je zbog toga objavila njegove odgovore, a i, verovatno, zbog gluposti koju je izvalio predsednik UNS o "nadležnosti udruženja humorista"...
Najblaže rečeno - nije lepo, nije korektno, nije pošteno, pa ni profesionalno. A pozivanje na Kodeks i Ivanovića i UNS je deplasirano. Ivanović nije u pravu , a ni UNS. Jer, Ivanovićevi odgovori nisu autorizovani, nije ih autorizovao, već je odlučio da ih povuče, a ni UNS "u dogovoru sa urednicima nije odobrio autorizaciju", niti su odgovori poslani na autorizaciju, odnosno Ivanović nije hteo da autorizuje odgovore niti da ih menja za objavljivanje, već da ih uopšte ne objavljujete. No, iz osvetoljubicih, ličmnih razloga, ipak ste ih objavili.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi