Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  EFJ osuđuje nasilje nad novinarima u Belorusiji, traži solidarnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 08. 2020.

Izvor: UNS, EFJ

EFJ osuđuje nasilje nad novinarima u Belorusiji, traži solidarnost

Evropska federacija novinara (EFJ) osudila je nasilje beloruske policije nad novinarima i učesnicima demonstracija posle predsedničkih izbora na kojima je Aleksandar Lukašenko osvojio šesti mandat sa 80 odsto glasova.

U saopštenju te organizacije pozivaju se Evropska unija, Savet Evrope i OEBS da preduzmu hitne mere kako bi se zaustavilo nasilje nad novinarima i mirnim demonstrantima.  

Evropska federacija novinara naglašava da su bezbednosne snage Belorusije zastrašivale i i tukle desetine novinara, kao i da su brojni novinari u pritvoru, dok se za neke ne zna gde su.

U saopštenju pod naslovom „Novinari u Belorusiji meta represije – međunarodna zajednica mora da reaguje“, pozivaju se članice Evropske federacije novinara, među kojima je i Udruženje novinara Srbije, da se solidarišu sa kolegama iz Belorusije i da od svojih vlada zahtevaju da preduzmu mere.    

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi