Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sukob: Informer i Kurir vs Blic i Alo (2014)

18. 11. 2012.

Autor: Dragan J. Vučićević Izvor: Informer

Dosta zločina

Autohtona sorta crnogorsko-beogradskog kevića, osoba koja se besramno odaziva na junačko ime Veselin. Simonović, dabome, očajnički ovih dana pokušava da sačuva svoje ničim zaslužene žurnalističke pozicije.

Daleko od kleptomanske blaženosti tadićevske vlasti, bez zaštite Kabineta Svemoćnog, bez slobodnog pristupa državnim milionima, a konačno suočen sa saznanjem da se „žuti“ neće vratiti na vlast za njegovog profesionalnog života, Mali Veso nema više kud. Pa zato sada bezočno laže, izmišlja i optužuje Informer. Mnogo mu smeta to što tražimo da se utvrdi istina, mnogo ga nervira to što ne pristajemo da ćutke gledamo kako „Blic“ mafijaškim metodama otima
marketinške milione.

Elem, kada Mali Veso naredi svojim novinarima da me prate u stopu ne bi li me uslikali s nekim tajkunom; kada objavi monstruoznu laž da sam radio kao portparol „kontroverznog Krasnićija iz Gnjilana“(?!); kada na naslovnu stranu stavi strašnu izmišljotinu Jugoslava Ćosića da sam sa Šiptarom dogovarao napade na premijera Đinđića (?!); kada „Blic“ i „Alo“ besramno falsifikuju ono što sam rekao na konferenciji za štampu; pa nije li to najkonkretniji dokaz dosističkog, medijskog zločina?!

Ako je, hoću da kažem, Mali Veso spreman na sve ovo, pa nije li to najbolja merna jedinica tadićevsko-blicovskog lopovluka? Jer oni znaju bolje od nas. Oni odlično znaju šta su, kako i koliko otimali, s kim su se talili i koga su sve prevarili. I sad je normalno da se plaše. I sad je normalno da su u strašnoj panici. Oni, dakle, ne brane samo svoje poslove, samo svoje privilegije, samo svoje milione. Neki, sklon sam da poverujem, brane i svoj opstanak na slobodi.

Nije ovo, da se razumemo, samo Informerova ili samo moja bitka. Ovo je bitka u kojoj se određuje medijska sudbina Srbije. A od te sudbine dobrano zavisi i sudbina svakog od nas. Ako srpski mediji, hoću da kažem, ostanu pod kontrolom Malog Vesa i sličnih tadićevskih protuva, ako srpski marketinški budžeti i dalje ostanu u funkciji zaštite „žute oligarhije“, biće to pouzdana garancija srpske propasti!

P. S. Ako mi se u narednih sedam dana desi nešto loše, ako mi pod misterioznim okolnostima pukne guma, ako se „okliznem na koru od banane“ ili me, slučajno, presretnu i prebiju obesni huligani, nemojte imati sumnje ko stoji iza toga.

Simonović

Panika Malog Vesa je najbolja mera tadićevsko-blicovskog lopovluka

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

30.11.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 16:32

sasa

nisi ni drugaciji

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi