Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Vladimir Kovačević izabran za novinara godine (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

17. 05. 2019.

Autor: O. M. Izvor: www.novosti.rs

Vladimir Kovačević izabran za novinara godine (VIDEO)

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije i urednik portala Gerila, dobitnik je "Godišnje nagrade" Kluba novinara Banjaluka.

Vladimir Kovačević, novinar BN televizije i urednik portala Gerila, dobitnik je "Godišnje nagrade" Kluba novinara Banjaluka. Za novinara godine Kovačević je izabran jednoglasnom odlukom žirija.

U Klubu novinara Banjaluka navode da se Kovačević kao dugogodišnji novinar, koji je javnosti prepoznatljiv po istraživačkim i kritičkim tekstovima i tv prilozima, i u prethodnim godinama nalazio u najužem izboru za nagradu.

- Kao posledica njegovog rada u prethodnom periodu, naše priznanje preduhitrio je brutalan napad onih koji su u Vladimiru Kovačeviću prepoznali metu, krivca, prijetnju koju treba ućutkati, ukloniti, eliminisati. Napad na Kovačevića bio je napad na novinare, pokušaj ubistva Kovačevića pokušaj je ubistva i novinarstva kakvo je očigledno nepoželjno u društvu ispunjenom nasiljem, bezakonjem, haosom. No, odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobegao, već nastavio da izveštava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas sprečiti da radimo svoj posao, tražimo istinu, branimo prava i slobode, čuvamo javni interes - saopštio je Klub novinara Banjaluka.

Kovačević je brutalno napadnut 26. avgusta prošle godine. Za pokušaj ubistva optuženi su Marko Čolić, kome je suđenje u toku, i Nedeljko Dukić koji se nalazi u bekstvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi