Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Krivična prijava protiv Mila
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

16. 02. 2018.

Autor: Jelena L. Petković Izvor: www.vesti-online.com

Krivična prijava protiv Mila

Urednik Barskog portala Milenko - Miško Jovanović podneo je Osnovnom državnom tužiocu u Baru krivičnu prijavu protiv predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića i protiv predsednice opštinskog odbora te stranke u Baru, Branke Nikezić, zbog preteće poruke Nećete dugo, koju je vladajuća crnogorska partija uputila tom mediju.

- Odavno mi preti režim, a ovo je do sada najdirektnija pretnja koju shvatam krajnje ozbiljno - kaže za "Vesti" Milenko Jovanović.

U krivičnoj prijavi on je naveo da pretnjom vladajuće stranke ugrožena bezbednost i rad članova redakcije, kao i da je Đukanović pred zakonom odgovorno lice stranke na vlasti. Jovanović je dodao da je DPS "stranka koja svoje pretnje dokazano zna da ostvari, te da je poruka koja je kroz saopštenje dostavljena Barskom portalu - Nećete dugo, "usmerena na ugrožavanje fizičkog integriteta urednika portala i njegovih saradnika, ali i kao pretnja gašenjem tog medija po svaku cenu".

- Crna Gora je država u kojoj se novinari proganjaju, prisluškuju, ali i ubijaju. Jedna ovakva pretnja prema jednom Jovanoviću, hrabrom novinaru, mom rođaku i uredniku Dušku je već ostvarena. Godinama sam pod merama tajnog nadžora i crnogorska tajna policija mi uveliko remeti porodični i lični mir, ničim izazvana.

Pritisak je pojačan otkako sam raskrinkao kupovinu glasova za DPS u poznatoj aferi Operacija "Luksemburg", gde sam čak umesto da budem nagrađen, a akteri tog kriminalnog čina procesuirani, ja dobio optužnicu da sam nezakonito snimao glasače DPS-a, nezakonito upisane u birački spisak Bara, koji nisu iz grada, a koji su iz dijaspore došli da za novac glasaju za partiju Mila Đukanovića. Najviše ih je bilo iz Luksemburga i Nemačke. I tu optužnicu sam takođe raskrinkao, tako da ove pretnje nisu slučajno sada upućene - ističe Jovanović.
 

Tužilaštvo otvorilo istragu

Okružno državno tužilaštvo otvorilo je istragu po prijavi novinara Milenka Jovanovića.  

- Okružno državno tužilaštvo je ekspresno reagovalo i otvorilo istragu po mojoj prijavi. Ponovio sam im da se osećam da je ugrožena bezbednost moje porodice, saradnika u redakciji i moja - kaže Jovanović za "Vesti".

Zahtev Udruženja novinara

Jovanović podseća da je Udruženje novinara Crne Gore kao krovna novinarska asocijacija javno zatražilo da se ispitaju pretnje DPS-a. Služba za informisanje DPS-a Bara je preteću poruku uputila pre nekoliko dana reagujući na tekst uredništva portala kojim je kritikovana predsednica barskog odbora Đukanovićeve stranke Branka Nikezić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi