Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  Novo rukovodstvo Udruženja novinara Republike Srpske
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

25. 11. 2022.

Autor: Politika Izvor: Politika

Novo rukovodstvo Udruženja novinara Republike Srpske

Skupština Udruženja novinara Republike Srpske (UNRS) izabrala je novo rukovodstvo koje će tu novinarsku organizaciju voditi u narednom četvorogodišnjem mandatu. Za predsednika je izabran Danijel Simić, dosadašnji v. d. predsednika udruženja. Branimir Đuričić reizabran je na mesto predsednika Skupštine Udruženja novinara Srpske, a Mira Kostović za potpredsednika.

„Udruženje novinara nastaviće nepristrastan rad i borbu za što bolji položaj novinara u društvu”, izjavio je Danijel Simić. 

Na sednici Skupštine UNRS predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada i usvojen je program rada za naredni period. Kako su naveli iz UNRS, obnova rada ovog udruženja bila je neophodna zbog specifičnih medijskih i političkih uslova, odnosno zaštite i unapređenja položaja novinara Srpske koji u njima žive i rade. 

„Smatramo da, ako postoji Srpska, mora postojati i Udruženje novinara RS. UNRSje osnovan 1996. ali je kao i Srpska prošao kroz teška vremena. Nažalost, nekoliko puta je prekidao rad, a poslednja reaktivacija rada desila se 2019”, naveo je Simić. 

Kao jedan od motiva zbog kojih su smatrali neophodnim osnivanje novinarskog udruženja, sem primarne brige za status i položaj novinara, Simić izdvaja i to da nije dobro da udruženja koja se finansiraju isključivo donacijama spolja predstavljaju jedinu savest novinarske zajednice. Kaže da su podršku za rad dobili, između ostalog, i od Udruženja novinara Srbije i Udruženja novinara Crne Gore.

„Smatramo da su to naši najbliži i najprirodniji partneri u medijskom svetu”, rekao je Simić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi