Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Osuđujemo napade na beranski portal, Maša Vlaović da reaguje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

11. 08. 2022.

Autor: UNCG Izvor: UNCG

UNCG: Osuđujemo napade na beranski portal, Maša Vlaović da reaguje

Udruženje novinara Crne Gore ošto osuđuje brutalnu i bezočnu pljačku opreme portala Berane onlajn, koja se nalazila u kući urednika i vlasnika Nikole Uroševića u Beranama.

Da podsjetimo da je nepoznata osoba je u utorak veče izvršila upad u porodičnu kuću Nikole Uroševića, vlasnika i urednika Portala Berane onlajn.

Provalnik je ušao preko prozora od kupatila oko dva sata poslije ponoći u kuću u Beranama. Tom prilikom je otuđio opremu portala Berane onlajn, vrijedne predmete i izvršio premetačinu po kući. Urošević je obavijestio javnost  da je i ranije dobijao prijetnje zbog objava na portalu i stranicima na društvenim mrežama. On je obavijestio i državne službe o nedavnom događaju.

Udruženje novinara Crne Gore  očekuje brzu reakciju tužilaštva i istražnih organa, kako bi Nikola Urošević i portal Berane onlajn svoj posao mogao nesmetano i bez bojazni da obavlja.  

Udruženje novinara Crne Gore poziva sve relavantne adrese da obezbijede uslove za rad  novinara, koji su svakodnevno meta napada, posebno oni novinari koji objektivno i profesionalno izvještavaju.

Pozivamo da reaguje i ministarka kulture i medija Maša Vlaović, koja favorizuje neke druge medije i novinare i da zaštiti Uroševića, kao novinara i vlasnika portala Berane onlajn. Takođe bi bilo korektno da i drugi mediji, osim Udruženja novinara osude ova brutalan napad na urednika i imovinu portala Berane onlajn.

Da podsjetimo da se Berane onlajn bavi  informisanjem o aktuelnostima iz oblasti društva, politike, ekonomije, kulture, sporta, zabave, a dobitnici su i priznanja Uduženja novinara Crne Gore za jedan od najčitanijih portala u Crnoj Gori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi