Naslovna  |  Aktuelno  |  Region  |  UNCG: Rukovodstvo RTCG-a da se ne sveti novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Region

11. 10. 2020.

Izvor: UNCG

UNCG: Rukovodstvo RTCG-a da se ne sveti novinarima

Udruženje novinara Crne Gore upozorava rukovodsto RTCG-a da se ne svete i izbacuju iz kancelarija novinare koji im nijesu po volji.

Previše je za javni servis da samo za par dana pune novinske stubce otkazima i kažnjavanjem neposlušnih novinara. Juče je to bio Bojan Terzić, danas je Zoran Leković, a biće toga i još. Uredništvo RTCG valjalo bi da se pozabavi katastrofalno niskim autoritetom javnog servisa među građanima i da im to bude mjerilo za izbor novih ili smjenu starih novinara. Ovako oni i dalje nastavljaju praksu obračuna sa neposlušnim novinarima i narušavaju njihova osnovna ljudska i profesionalna prava. Udruženje novinara oštro osuđuje takvu praksu.

Udruženje novinara Crne Gore smatra da je pred RTCG-om ozbiljna reforma i da ona u toj kući neće ići lako. Ukoliko se kažanjavaju novinari zbog razmišljanja na društvenim mrežama onda možemo da pretpostavimo ko su ljudi koji upravljaju decenijama tom kućom. Upozoravamo ih da prestanu sa ideološkim čistkama i da vrijeme koje im je preostalo upotrijebe za koliko-toliko popravljanje katasrofalog stanja u toj kući.

Udruženje novinara osuđuje ovakve načine kžnjavanja novinara i očekujemo da u narednom periodu toga više ne bude. 

Udruženje novinara Crne Gore

Predsjednik Tihomir Burzanović

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi