Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija  |  Kragujevac usvojio Odluku o pokretanju inicijative za privatizaciju RTV Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija

03. 01. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Kragujevac usvojio Odluku o pokretanju inicijative za privatizaciju RTV Kragujevac

Skupština Grada Kragujevca usvojila je na sednici održanoj 27. decembra 2017. godine predlog Odluke o pokretanju inicijative za privatizaciju Privrednog društva Radio televizija Kragujevac, objavljeno je na sajtu ovog Grada.

Kako se navodi, odluka Skupštine biće dostavljena Ministarstvu privrede.

Radio-televizija Kragujevac privatizovana je 2015. godine, kada ju je kupio biznismen Radoica Milosavljević.

Zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, privatizacija je krajem januara ove godine raskinuta, RTV Kragujevac rasprodala je deo opreme kako bi naplatila potraživanja poverilaca i zaposlenih koji su je tužili, a dozvole za emitovanje radio i televizijskog programa su joj oduzete.

Nakon što je na inicijativu Ministarstva kulture i ifnormisanja izmenjena Uredba o prenosu kapitala zaposlenima bez naknade Skupština Grada Kragujevca 28. juna ove godine usvojila je odluku o preuzimanju ove medijske kuće u roku od šest meseci, do nove privatizacije.

Grad se tada obavezao da zaposlenima isplati zaostale plate, a zainteresovanima za to država je obezbedila socijalni program. Televizija je ponovo počela da emituje program krajem avgusta prošle godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi