Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  U Radio Medveđi se nadaju uspešnoj privatizaciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

16. 10. 2015.

Autor: Danilo Kocić Izvor: UNS

U Radio Medveđi se nadaju uspešnoj privatizaciji

U Radio Medveđi, jedinom informativnom glasilu u ovoj nerazvijenoj i višenacionalnoj opštini na jugu Srbije, nadaju se da privatizacija bude uspešno sprovedena u zakonom predviđenom roku.

 

V.d. direktora Radio Medveđe Anita Anđelković ističe za UNS da je osnivač i stopostotni vlasnik radija lokalna samouprava.

„Račun nije u blokadi  i redovno primamo platu“, kaže Anđelkovićeva.

U Radio Medveđi, koji je osnovan 2001. godine,  zaposleno je 13 radnika, među kojima je osmoro novinara, a njih desetoro prijavilo se za socijalni program.

„Pored programa na srpskom, pripremamo i emisije na albanskom jeziku. Svakoga dana emitujemo lokalne vesti, a imamo tokom nedelje i dve jednočasovne emisije za pripadnike albanske nacionalne zajednice“, kaže novinar-urednik programa na albanskom jeziku Fidan Kosumi.

Zaposleni kao jedno od rešenja opstanka vide i u osnivanju konzorcijuma zaposlenih.

Podsetimo, u prvom krugu privatizacije, za kupovinu Radio Medveđe niko nije bio zainteresovan. Agencija za privatizaciju objavila je 28. avgusta u Politici drugi javni poziv za prodaju ovog medija. Vrednost kapitala Radio Medveđe iznosi 2.823 evra, a početna cena je 1.411,50 evra.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi