Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Milosavljević potpisao ugovore
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

16. 10. 2015.

Izvor: Fonet

Milosavljević potpisao ugovore

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora u Agenciji za privatizaciju Radio-televizija Kragujevac (RTK) je ušla u završnu fazu privatizacije. Do konačnog prelaska u privatno vlasništvo potrebno je još da privrednik iz Kruševca Radoica Milosavljević u roku od osam dana Agenciji uplati preostali novac, koji je ponudio prilikom prvog kruga privatizacije, prenela je RTK.

 

Kao jedini zainteresovani kupac, Milosavljević je za RTK ponudio 85.500 evra.

Uz RTK, Milosavljević je kupio još sedam srpskih medija i danas u Agenciji za privatizaciju potpisao ukupno sedam kupoprodajnih ugovora.

On je uz RTK, kupio još TV Pančevo, RTV Brus, TV Pirot, TV Požega, Centar za informisanje Novi Kneževac, RTV Kruševac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada.

Milosavljević je rekao da je njegova odluka da u okviru delatnosti, kojima se do sada bavio, proširi svoje aktivnosti. Posle odluke Vlade o smanjenju broja radnika i načina finansiranja i delatnosti televizija i javnih sredstava informisanja, rešio sam da učestvujem i kupim televizije za koje sam se odlučio, rekao je Milosavljević.

Kao vlasnik osam srpskih medija, Milosavljević je rekao da radnici ne treba da brinu za svoju egzistenciju i najavio ulaganja u nabavku nove opreme i sredstava za rad.

U toku postupka privatizacije, nekoliko puta sam imao sastanke sa predstavnicima novinarskih organizacija. Obećao sam im i sada to tvrdim, da će radnici imati isti, pa čak i bolji status nego do sada i da oni koji budu izvršavali dogovorene zadatke ne treba da brinu za svoju egzistenciju, rekao je on, prenela je RTK.

Ispred Agencije za privatizaciju, sedam kupoprodajnih ugovora sa privrednikom iz Kruševca, potpisao je predsednik Upravnog odbora Agencije Muamer Redžović.

Ti mediji, iako u privatnom vlasništvu, izvestan vremenski period biće pod kontrolom i pratiće se ugovori. Ja, lično, mislim da je on savestan kupac i čovek koji želi da napravi dobro za sve medije koje je kupio i sve zaposlene koji tamo rade, rekao je Redžović.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

17.10.

2015.

mile [neregistrovani] u 10:46

milojica

a što nije potpisao ugovor za rtv kruševačkoj je prethodno i
zlicititao?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi