Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Skupština Subotice traži treći pokušaj prodaje Radio Subotice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

05. 10. 2015.

Autor: Sandra Iršević Izvor: UNS

Skupština Subotice traži treći pokušaj prodaje Radio Subotice

Skupština grada Subotice usvojila je na današnjoj vanrednoj sednici odluku kojom je omogućen treći pokušaj privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica. U predhodna dva pokušaja privatizacije subotičkog glasila nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prema usvojenom dokumentu, početna cena na trećem javnom prikupljanju ponuda sa javnim nadmetanjem iznosi oko 13.350 evra, odnosno 33,33 odsto procenjene vrednosti kapitala preduzeća na dan 31. decembra 2014. godine.

- Nekoliko puta smo tražili da se izmene zakoni o privatizaciji elektronskih medija, naročito onih koji služe informisanju nacionalnih zajednica, ali očigledno je nečiji interes bio jači. Već treći put imamo sednicu posvećenu privatizaciji Radio Subotice – istakao je Slavko Parać, predsednik odborničke grupe DS-a.

Poslednjih meseci, preneta je i vest da postoji politička volja SVM-a da se mađarska redakcija Radio Subotice pripoji Fondaciji „Panon“,a šta će biti sa srpskom i hrvatskom redakcijom, za sada nema rešenja, s tim da ostaju još programi na bunjevačkom i nemačkom jeziku.

- Sve je obavljeno po zakonu i nadam se da će u trećem krugu radio biti prodat. Nadam se i da ćemo svim našim građanima omogućiti emitovanje programa na njihovom maternjem jeziku– poručio je Ilija Maravić (SNS), predsednik Skupštine grada.

Opozicija je dalje kritikovala lokalnu vlast da nije ni tražila kupca kako bi radio Subotica opstao.

- Zašto nismo stupili u kontakt sa potencijalnim kupcima? Kako to možemo da uradimo kada je reč o javnom nadmetanju, onda bi došli i rekli da je namešteno. Ne razumem kako se uopšte takva pitanja postavljaju – rekao je  gradonačelnik Jene Maglai.

Prvi javni poziv za prodaju po ceni od 100 odsto procenjene vrednosti kapitala objavljen je 30. juna 2015. godine, drugi 25. avgusta 2015. godine, a oba postupka su proglašena neuspešnim. Da li će biti „treća sreća“ znaće se uskoro, tačnije do 31. oktobra, kada je krajnji rok za privatizaciju medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi