Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Ostaje program na jezicima manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

03. 10. 2015.

Autor: Z. Rajić Izvor: Večernje novosti

Ostaje program na jezicima manjina

Radovan Kovač, koji je 31. avgusta kupio Informativno-propagandni centar "Kula" u Kuli, postao je posle mesec dana i formalni vlasnik ove medijske kuće, pošto su Uprava za sprečavanje pranja novca pri Ministarstvu finansija i Regulatorno telo za elektronske medije izdali potvrde da ne postoje smetnje da on zaključi ugovor sa Agencijom za privatizaciju.

Kovač, koji je vlasnik preduzeća za čišćenje i održavanje poslovnih prostorija i veleprodaju opreme za ugostiteljstvo "Herero", kupio je IPC "Kula", sa novinama "Kulska komuna" i istoimenim radijom, za 3.500 evra (početna cena bila je 3.274 evra), kao jedini učesnik u licitaciji.

Novi vlasnik najavio je da će kolektiv sa tri preostala novinara, radijskog tehničara i saradnika u marketingu, proširiti zapošljavanjem i mogućim otvaranjem televizije. Njegova obaveza je da pet godina zadrži zatečenu delatnost, ali će, kako je najavio, i nakon toga nastaviti da održava informisanje na jezicima manjina. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi