Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Radio „Petrovec“ kupila supruga poslanika DS-a Jana Bohuša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

28. 09. 2015.

Izvor: UNS

Radio „Petrovec“ kupila supruga poslanika DS-a Jana Bohuša

Na današnjem otvaranju ponuda u Agenciji za privatizaciju u drugom krugu, "Informativni centar Bački Petrovac“ u okviru kog posluje Radio „Petrovec“ je dobio novog vlasnika, dok je privatizacija „Reči radnika“ iz Aleksinca proglašena neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Radio „Petrovec“ je kupila firma „Agroplod“ d.o.o. iz Gložana koja je u vlasništvu Jarmile Bohuš, supruge pokrajinskog poslanika demokratske stranke Jana Bohuša.

Ovaj medij prodat je po početnoj ceni od 4.336 evra, što je 50% procenjene vrednosti kapitala.

Radio “Petrovec” informiše pretežno na slovačkom jeziku, ima petoro zaposlenih i niko nije uzeo otpremninu.

„Reč radnika“ iz Aleksinca nije dobila novog vlasnika, a ponuđena je po ceni od 11.330 evra, što je polovina procenjene vrednosti kapitala.

U okviru ovog Javnog novinsko-izdavačkog, radio-difuznog i TV preduzeća, posluje RTV „Alt“ koja ima 23 zaposlena i svi su podneli zahtev za otpremninu, dok dva radnika ima pravo na besplatne akcije.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi