Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Milosavljević: Neće biti otpuštanja iz medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

11. 09. 2015.

Izvor: sinos.rs

Milosavljević: Neće biti otpuštanja iz medija

Potencijalni kupac više lokalnih i regionalnih medijau Srbiji Radoica Milosavljević neće otpuštati zaposlene osim u slučajevima gde realno ne postoji potreba za njihovim radom ili zbog nekog druugog razloga u skladu sa zakonom ili kolektivnim ugovorom medija.

 

Milosavljević je ovo juče potvrdio u razgovoru sa predstavnicima Sindikata novinara Srbije u njegovoj firmi "Sloga" u Kruševcu.

Predsednica SINOS Dragana Čabarkapa i član predsedništva IO SINOS zadužen za medijsku reformu Milan Petković obavestili su Milosavljevića da je SINOS bio izričito protiv privatizacije medija, imajući u vidu katastrofalne posledice prethodne privatizacije, kao i da je, sa  Profesionalnim uduženjem novinara Srbije (PROUNS) prošle godine Ustavnom sudu podneo inicijativu za utvrđivanje ustavnosti seta medijskih zakona u delu koji se odnosi na zabranu državi (lokalnoj samoupravi) da ima vlasništvo u medijima.
          
Oni su od Milosavljevića zatražili  da kao potencijalni vlasnik više medija u kojima SINOS ima podružnice, ne ugrožava stečene sindikalne slobode. Milosavljevića su, takođe, obavestili, da pri Ministarstvu rada Republike Srbije nema registrovane poslodavačke organizacije u medijima i pozvali ga da, u obostranom interesu, pomogne uspostavljanje socijalnog dijaloga u Srbiji. Milosavljević je odgovorio da u svemu prihvata ponuđen poziv za saradnju, da obećava punu podršku u radu podružnica sindikata i da kao potencijalni kupac želi da sindikat stavi u ravnopravni položaj.

- Kao poslodavac očekujem da i svi zaposleni imaju isti cilj, da podržavaju nivo međusobnog razumevanja i zajedničku realizaciju zamišlenih planova i programa u poslovanju medija, što će se u potpunosti odražavati na njihov status- izjavio je Milosavljević. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi