Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Kupce čekaju u Bačkoj Topoli i Odžacima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

11. 09. 2015.

Autor: M.Mr. Izvor: Dnevnik

Privatizacija lokalnih medija u Vojvodini

Kupce čekaju u Bačkoj Topoli i Odžacima

Agencija za privatizaciju je 7.septembra objavila javni poziv za prodaju Javnog informativnog preduzeća "Bačka Topola" u Bačkoj Topoli i Javnog preduzeća za informisanje "Informativni centar Odžaci" u Odžacima.

 

U obe lokalne informativne kuće opštine Bačka Topola i Odžaci su stopostotni vlasnici kapitala. 

Prvi pokušaj prodaje JIP "Bačka Topola" 21 .avgusta ove godine je proglašen neuspešnim, jer u postupku Javnog prikupljanja ponuda za javno nadmetanje Agenciji za privatizaciju nije pristigla nijedna prijava. 

Prema upravo raspisanom Javnom pozivu za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje bačkotopolske informativne kuće, na osnovu izveštaja ovlašćenog procenitelja, ukupna procenjena vrednost kapitala sa istekom prošle godine iznosi 47.219,16 evra, a početna prodajna cena iznosi 66 posto procenjene vrednosti ili 31.164,65 evra. 

U okviru JIP „Bačka Topola" funkcionišu radio stanica „Radio regije" i TV program „Ekspres channel" koji se emituje putem distributivne mreže bačkotopolskog „SATTRAKT"-a.

Program se u Bačkoj Topoli emituje na četiri jezika.

Svakodnevno je na talasima radija i malim ekranima dvojezični program na srpskom i mađarskom, a jednom nedeljno na rusinskom i slovačkom. 

Od strane Komisije za sprovođenje postupka neuspešnim je 25.avgusta ove godine proglašen i postupak za prodaju Javnog preduzeća za informisanje "Informativni centar Odžaci" jer nije bilo dostavljenih ponuda, pa je usledila objava novog javnog poziva zainteresovanima za privatizaciju.

Inače, za "Informativni centar Odžaci" procenjena vrednost kapitala je 37.567,24 evra, a početna cena utvrđena je u iznosu od 70 posto procenjene vrednosti kapiatala ili 26.297,07 evra. 

Zainteresovani za učešće u postupku privatizacije ovih lokalnih informativnih kuća prijave mogu podneti najkasnije do 6.oktobra ove godine.

Naknada za otkup prodajne dokumentacije iznosi 100.000 dinara. Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije je do 28.septembra, a prodajna dokumentacija biće dostupna zainteresovanima od 11 .septembra.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi