Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  "SNS privatizacijom uzima kontrolu nad medijima"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

07. 09. 2015.

Izvor: beta.rs, b92.rs

"SNS privatizacijom uzima kontrolu nad medijima"

Predsednica DSS Sanda Rašković-Ivić usprotivila se privatizaciji medija u Srbiji jer se taj proces, kako smatra, obavlja na netransparentan način.

Ona je ocenila da iza svega stoji vladajuća Srpska napredna stranka koja medije kupuje preko svojih predstavnika.

“Aleksandar Vučić je, da podsetim, 1998. i 1999. godine bio ministar informisanja. On vrlo dobro zna da režim Slobodana Miloševića nije 2000. godine pao zbog dnevnika RTS-a nego zbog toga što je opozicija tada imala svoju tribinu, a to su bili slobodni lokalni mediji", rekla je Rašković-Ivić prilikom posete Smederevu. 

Predsednica DSS-a je ocenila da privatizaciju, preko svojih "čauša", obavlja SNS koja želi da ih stavi pod svoju kontrolu "preko ljudi koji se bave plastikom a kupili su osam medija". 

"Jasno je da se sve čini da se mediji do kraja i potpuno stave pod kontrolu SNS, što je opšti skandal i apsolutno kršenje prava i sloboda jer smo neslobodna zemlja, a brzo ćemo biti roblje u vlastitoj zemlji. Na svakom sudu u ovoj zemlji trebalo bi da bude moguće oboriti takvu netransparentnu privatizaciju medija, koji postaju slika gebelsovske propagande", izjavila je ona. 

Govoreći o situaciji u Smederevu, predsednica DSS je rekla da je reč o gradu s ogromnim potencijalom, ali o gradu koji je zapušten. 

"Potvrdile su se moje sumnje da je ovaj novi menadžment Železare Smederevo ogromna prevara i mišljenja sam da je sramota da dovodimo ljude iz inostranstva, kao menadžment eksperte, a Srbi su vrhunski stručnjaci u svetu, u Kanadi, u SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i u Švedskoj" rekla je predsednica DSS. 

Ona je dodala da premijer Aleksandar Vučić vlada "nudeći lažnu nadu i lažne izveštaje o uspehu". 

"Svi kadrovi SNS stalno su u futuru ako ne i u futuru drugom. Oni stalno obećavaju. Stalno će biti, samo što nije. Ili je u igri manipulacija ili su lažna obećanja i partijsko zapošljavanje. U Srbiji se jedino danas zapošljavaju mladi naprednjaci. To je temelj Vučićeve vladavine", rekla je Sanda Rašković-Ivić.

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

07.09.

2015.

Neša... [neregistrovani] u 16:23

Hm...

"режим Слободана Милошевића није 2000. године пао због дневника РТС-а него због тога што је опозиција тада имала своју трибину, а то су били слободни локални медији"

Režim "Slobodana Miloševića" je pao, između ostalog, i zbog "nezavisnih" medija zavisnih od stranog novca osnivanih u stranom interesu ali bi svi danas da se prave ludi.

Umesto nacionalnog jedinstva u svim granama a naročito u medijima stranke dele nacion i konstantno ga urušavaju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi