Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Novi vlasnik menja ime
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

21. 08. 2015.

Autor: S.Novosel Izvor: Danas

Prodata Regionalna RTV Novi Pazar

Novi vlasnik menja ime

Regionalna RTV Novi Pazar je prodata. Tako je zvanično stavljena tačka na mnogobrojne spekulacije o budućem vlasniku, ali i na verbalni rat između zainteresovanih strana. Novi vlasnik je konzorcijum na čijem čelu je aktuelni direktor te kuće Denis Mavrić.

 

Ova medijska kuća, čiji osnivač je bio grad Novi Pazar, prodata je za tri evra više od početne cene.

Sa 89.347 evra novi vlasnici su vrednost „popeli“ na 89.350 evra.

Na aukcijskoj prodaji bili su samo predstavnici konzorcijuma, jer je drugi zainteresovani Muhamed Zukorlić, brat muftije sandžačkog, odustao i obavestio Agenciju za privatizaciju da neće učestvovati u kupovini „sve dok se ne obezbede zakonski uslovi i normalan ambijent za ravnopravno učešće potencijalnih kupaca“.

Napisao je da se procedura privatizacije odvija „u zakonski i moralno neprihvatljivim okolnostima“.

Optužio je gradsku upravu, na čelu sa gradonačelnikom, da se stavila na stranu jednog kupca „čime se krši princip lojalne konkurencije“.

- Posredstvom ove televizije i drugih medija, gradske vlasti su izvrgle mene i moju porodicu, ne štedeći i zloupotrebu dece, nezapamćenom linču, uvredama i klevetama, sve sa ciljem da se ovom konzorcijumu, bliskom upravo toj vlasti, obezbedi kupovina, obrazlož io je razloge Zukorlić u pismu Agenciji za privatizaciju i konstatovao da „obzirom nadležni organi, uprkos, upozorenju, nisu preduzeli ništa po ovom pitanju, a i zbog postojanja osnova sumnje da pojedini članovi konzorcjuma nemaju pravo učešća na aukcijskoj privatizaciji, moja čast, dostojanstvo i lična odgovornost ne dopuš taju mi da legitimizujem privatizaciju Regionalne RTV, koju prati otvoreno kršenje zakonskih i moralnih načela“.

Sve ovo što je napisao, medijima je dostavio dvadeset minuta pre zakazanog javnog nadmetanja (14,30).

Kupovinu ove medijske kuće prvi su pozdravili predstavnici bošnjačkih partija, koji su deo vladajuće većine u gradu.

Zadovoljni su što je Regionalnu RTV kupio konzorcijum, ali što je muftija Zukorlić „gladan medijske pažnje“ ostao bez ove televizije, koju je pre desetak godina nazivao kućom zla.

Novi vlasnici program emituju pod starim imenom.

Mavrić najavljuje skori bolji program, novi vizuelni identitet i novo ime.

Konkurs za novi naziv TV je raspisan i najbolji predlog biće nagrađen sa 30 hiljada dinara.

Niko ništa ne kaže iz kojeg prostora će da emituju program, jer je novopazarski gradonačelnik najavio, uoči same privatizacije, da bez obzira ko kupi moraće da napusti zgradu, da bi se tu uselile uprave javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi