Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  SINOS: Gašenje Radija Jugoslavija nastavak uništenja srpske medijske scene
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

03. 08. 2015.

Izvor: SINOS

SINOS: Gašenje Radija Jugoslavija nastavak uništenja srpske medijske scene

Sindikat novinara Srbije (SINOS) je sa ogromnom nevericom primio vest o gašenju Radio Jugoslavije – Međunarodnog Radija Srbija, koji je osam decenija promovisao našu zemlju u svetu i bio diplomatija u etru.

 

Vlada, nažalost, nije uvažila argument stručnjaka, javnosti i zaposlenih da će ovim činom biti nanete velika šteta jer će Srbija nepovratno izgubiti međunarodni kratki talas, na kome je program emitovan na 12 jezika.

O kvalitetu naše frekvencije govori podatak da je za nju bio zainteresovan Bi-Bi-Si, a u javnosti se uveliko špekuliše da će je preuzeti – Albanci.

Od slušalaca se juče u veoma emotivnom tonu oprostila i redakcija, veoma jak kolektiv:"Mi, zaposleni u ovom radiju, sve ove godine, trudili smo se da svoju zemlju predstavimo svetu na objektivan način, da vas, slušaoce našeg radija i posetioce sajta upoznamo sa svim važnim informacijama, lepotama, privrednim i turističkim kapacitetima i potencijalima, sa našom tradicijom, istorijom, verom...

Niko nas, posle svega, ne može ubediti da je gašenje Radio Jugoslavije-Međunarodnog radija Srbija opravdan potez.”
 
SINOS ubeđen da je gašenje ove medijske kuće nastavak tajnog dogovora iz 2012. godine, a javnost će, verujemo, vrlo brzo saznati po čijem nalogu i za čije interese su vlast i Medijska koalicija kreirali “reformske” zakone, koji uništavaju srpsku medijsku scenu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi