Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  Vlada o besplatnim akcijama medijskim radnicima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

23. 07. 2015.

Izvor: RTV

Vlada o besplatnim akcijama medijskim radnicima

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Pravilnik o načinu i postupku podele besplatnih akcija radnicima medija koji su u procesu privatizacije, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu kulture i informisanja. Po donetom Pravilniku pravo na upis akcija imaju svi zaposleni čiji mediji ne pronađu kupca do 31. oktobra.

 

 

Ukoliko ne dođe do privatizacije, izdavač medija je u obavezi da donese odluku o izdavanju besplatnih akcija i javni poziv koji treba da sadrži podatke o datumu, vremenu, mestu upisa, broju i nominalnoj vrednosti akcija.

"Zaposleni imaju rok od 15 dana za upis, a nakon toga Agencija za privatizaciju proverava da li ima neko ko ne ispunjava uslove", rekao je Dejan Stojanović iz Ministarstva kulture i informisanja koji je radio na Pravilniku.

Prema njegovim rečima, provera Agencije za privatizaciju traje 15 dana, posle čega donosi rešenje o prenosu besplatnih akcija.

"Akcije se dele srazmerno punim godinama rada", naglasio je Stojanović.

Pravilnik je trebalo da bude donet još 1. jula, ali se prema rečima Stojanovića kasnilo jer su se čekala mišljenja resornih ministarstava.

"Slažem se da je moglo da bude i ranije, ali čekanje mišljenja resornih ministarstava ukočilo je celu stvar", kazao je on.

Pravilnik bi danas u toku dana trebalo da bude objavljen na zvaničnom sajtu Ministarstva kulture i informisanja, a sutra u Službenom glasniku.

Izmenama Zakona o javnom informisanju propisano je da mediji čiji je osnivač država ili lokalna samouprava, a takvih ima 72, moraju biti privatizovani do 31. oktobra ove godine, nakon čega će prestati njihovo finansiranje iz budžeta.

Ukoliko mediji ne budu privatizovani do tog roka, predviđeno je da vlasništvo bude ponuđeno zaposlenima u tim medijima, a ako oni to ne budu prihvatili, mediji će biti brisani iz registra javnih glasila.

 

Komentari (2)

ostavi komentar
ned

26.07.

2015.

kakve akcije [neregistrovani] u 21:54

???????????

Sadasnji zapoisleni su neskolovani partijski kadrovi.kakvi ce to informisanje biti ako oni zagospodare medijimi u kojima i sada rade u interesu partijskih nalogodavaca.Jednom sluga uvek sluga. Sto je neko bolji partijski sluga brze je postojao novinar ili glavni urednik. Ako se njima podele akcije imacemo poltronsko novinarstvo ko i danas .Pozdrav

Odgovori
pet

24.07.

2015.

mr.Milica Stojković [neregistrovani] u 17:07

Bесплатнe акцијe медијским радницима

Medije nisu stvarali trenutno zaposleni već generacije pre njih.Nije mi jasno zašto se stalno insistira na trenutno zaposlenima. Trenutno zaposleni u RTSu su došli na gotovo.Sve je bilo izgradjeno u prošlom veku!: I zgrade u Takovskoj, Košutnjaku,predajnici,Čotovi itd Upravo za njih je prethodnim generacijama na blagajni RTSa deecenijama od plata odbijano svakog meseca a da nikada nisu bili obeštećeni. Izgleda da računaju da smo pomrli ili ukoliko nismo da nas žive treba sahraniti.Volela bih kada bi premijer ove redove pročitao

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi