Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  SINOS podržao kolege u RTV Ćuprija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

15. 07. 2015.

SINOS podržao kolege u RTV Ćuprija

Sindikat novinara Srbije (SINOS) poziva Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije da odgovori kolegama iz Radio Televizije Ćuprija - šta će preduzeti povodom nezakonite likvidacije njihove medijske kuće.

Odbornici opštine Ćuprija izglasali su likvidaciju radio-televizije, koju su pre samo par meseci kompletno renovirali i opremili. Jasno je da ovim činom opštinske vlasti pokazuju da žele da izbegnu nepoželjnog kupca, a vrlo brzo će se pokazati kome je ova informativna kuća namenjena.

SINOS podseća da su medijski zakoni suprotni Ustavu Republike Srbije, ali da vlasti sada ne poštuju ni zakone koje su sami doneli prošle godine. 

Iako su svi direktori medija čiji je osnivač lokalna samouprava dobili pismo da će, ukoliko ne poštuju zakon biti kažnjeni zatvorom i novčano do million dinara, očigledno je da to ne važi za sve, a Ministarstvo i dalje ćuti.

SINOS još jednom apeluje na Ustavni sud da hitno razmotri inicijativu našeg sindikata i Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), podnetu septembra prošle godine, kojom se traži ocena ustavnosti Zakona o javnom informisanju i medijima. To je jedini način da se zaustavi ovaj haos, koji je direktna posledica “medijske reforme”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi