Naslovna  |  Aktuelno  |  Privatizacija medija od 2014. godine  |  JP "Informativni centar" Radio Kosjerić pušten niz vodu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija od 2014. godine

15. 07. 2015.

Izvor: Tanjug

JP "Informativni centar" Radio Kosjerić pušten niz vodu?

JP "Informativni centar" Radio Kosjerić pušten je niz vodu jer je, kako tvrdi vršilac dužnosti direktora Milutin Arsić, zbog odlaganja sednice lokalnog parlamenta, zakasnio za sve rokove privatizacije, što gradski čelnici negiraju, navodeći da je problem nastao zbog Agencije za privatizaciju.

"Agencija za privatizaciju poslala je dopis da se dokumenta sa procenom kapitala dostave do 19. juna, što smo i učinili. Skupštini opštini Kosjerić poslat je dopis 26. juna da donese odluku o modelu privatizacije", rekao je Arsić Tanjugu. 

Međutim, kako navodi, predsednik Skupštine opštine je po hitnom postupku zakazao sednicu za 30. jun, da bi istu otkazao iz samo njemu znanih razloga.

Time je, ova medijska kuća, kaže Arsić gurnuta niz vodu, a šest radnika biće na ulici.

"Da li je ovo pravna država za koju se svim silama zalaže vlada ni sami više ne znamo", zaključio je v.d. direktora  JP "Informativni centar" Radio Kosjerić.

Sa druge strane predsednik lokalnog parlamenta Dragan Tulimirović kaže da je Agencija za privatizaciju tražila dva puta procenu vrednosti kapitala ovog medija, prvi put zaključno sa 2013., a drugi 2014. godine.

"Prilikom prvog roka, u aprilu uradili smo sve u predviđenom terminu. Kada je on produžen, Agencija je 25. juna primila dokument od strane Radio Kosjerića o proceni vrednosti kapitala i isti dan poslala opštini dopis da se izjasni o modelu privatizacije. Međutim, greškom su ga naslovili za predsednika skupštine Milijana Stojanića, umesto na mene, pa je dokument lutao i kasno stigao", naveo je Tulimirović u izjavi Tanjugu. 

Tulimirović je, zatim, po hitnom postupku zakazao sednicu, ali spisak medija za privatizaciju je objavljen već 29. juna, kada je, kako su mu rekli u Ministarstvu kulture i informisanja, bilo kasno. 

On ističe da je učinio sve napore da se problem reši, uputivši dopis direktoru Agencije za privatizaciju, Ljubomiru Šubari .

"Insistirao sam da se poštuje Zakon o privatizaciji koji predviđa da se Skupština o modelu izjasni u roku od 15 dana od dana dobijanja dokumenta", istakao je predsednik kosjerićke skupštine. 

JP "Informativni centar" Radio Kosjerić osnovan je 9.jula 1993. godine od strane istoimene opštine koja ga finansira već 22 godine. 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

15.07.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 18:38

strasno

strasno sta se radi u nasoj jadnoj Srbiji ,ima li kraja samovolji mocnika

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi